Kültürpark Konferans Salonu’nda düzenlenen Geleneksel El Sanatları Sergisi’nin açılışına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, KKTC Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Yakutistan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Arian Gabyshev ve Aikhal Gabyshev, AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, İŞKUR Kahramanmaraş il Müdürü Ali Yüce, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, kursiyerler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

 
“KAHRAMAN ECDATLARI HER ZAMAN KALBİMİZDE VE ŞEHRİMİZDE YAŞATACAĞIZ”

Programda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Bugün kahraman ecdadımızın yazmış olduğu Maraş destanının yıl dönümü kutlamalarındayız. Kahramanmaraş ecdadımızı rahmetle, minnetle anıyoruz. Çünkü onlar dünya tarihine büyük bir destan hediye ettiler. Canlarını ortaya koyarak, inançlarını ortaya koyarak büyük bir bozguna uğrattılar ve bu destanı bize hediye ettiler. Ülkemizin istiklal meşalesini ateşledi. Kahramanmaraş mücadelesi ülkemizin, cumhuriyetimizin kuruluş aşamasında önemli bir aşama kaydetti. Biz onları her zaman kalbimizde, şehrimiz de yaşatacağız. Onları her zaman rahmetle, minnetle anacağız. Hayırla yâd edeceğiz. Onların emanet etmiş olduğu bu vatan toprağını en iyi şekilde imar edip canımız gibi koruyacağız. Bugünde bizim kültürümüzün çok önemli parçası olan zanaatkârlıkla ilgili kurslarımızın açılışı yaptık. El sanatları bir medeniyetin en önemli unsurlarından bir tanesidir. Bu açtığımız kurs bizim geleneksel geçmişten bugüne yaşatılması gereken, el sanatlarımızın bize medeniyetimizin değeri olan bu el sanatlarını yaşatmak için kurslar açıyoruz hem de insanlara istihdam sağlıyoruz. Gerçekten çok başarılı bir kurs dönemi oldu. Çok güzel eserler ortaya çıktı. Tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimizi de bu merkeze bekliyoruz. Burayı ziyaret etsinler. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

KAHRAMANMARAŞ KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK”

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran ise, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Halk Eğitim merkezi ve İŞKUR işbirliğiyle burada hem ahşap oyuncak hem de yemeni, Osmanlı çarıkları kursu açtık. Bu kurslarımızla hem Kahramanmaraş’ın kültürünü hem de sanatını yaşatırken kadınlarımız meslek sahibi oldular. Aile bütçelerine ev ekonomisine katkıda bulundular. Maksadımız hanımlarımızın daha sosyal hayatın içerisinde yer almaları, kendilerini geliştirmeleri, motive olmaları, kendi başlıklarını kazanabilmeleri, hayatlarını idame ettirebilmeleri, kendilerine güvenlerini kazanabilmelerini sağlamaktı. Güzel sonuçlar aldık. Çok verimli çalışmalar oldu. Burada çok güzel oyuncaklar ürettiler. Buradaki oyuncaklar tamamen doğal ve el yapımı. Su bazlı boyalarla boyanan hem eğlenerek kurs gördüler ve aile bütçelerine katkıda bulunmuş oldular. Buradaki amaç sadece para kazanmak değil. Burada Kahramanmaraş’a ait olan oyuncaklarda üretti hanımlar. Maraş yemenisini, Osmanlı çarıklarını günümüze taşıdılar. Burada kadın işçiliği ön planda. Bu mirası gelecek nesillere ulaştırmak amacımız. Sağlık açısından daha güvenilir olması için ahşap oyuncağa ağırlık verdik. Hem de bu konuda halkımız da duyarlı olsun istedik. Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli. Oyuncağında ahşaba yönelmesi gerektiğini göstermiş olduk. Ciddi rağbet var. İnsanlar merakla, ilgiyle izliyor. Buradaki oyuncaklar hem eğlendirici hem de eğitici oyuncaklar” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran ve İŞKUR Kahramanmaraş il Müdürü Ali Yüce tarafından takdim edildi.


Haber: Fazilet Çomruk
 


 

Editör: Mahmut Beyaz