Kahramanmaraş’ın müzikal anlamda en köklü firmalarından biri olan ve kent halkına gerek müziği gerek enstrümanları gerekse de sanatı sevdiren Volkan Müzik Galerisi, 24 yıldır aynı çizgiyle kalitesinden ödün vermeden yoluna devam ediyor. Müzik olarak vatandaşların en çok tercih ettiği mekânlardan biri olan Volkan Müzik Galerisi, hafta sonu karne alacak öğrenciler için uzun zamandır devam eden kampanyayı genişletme kararı aldı. Bu doğrultuda Volkan Müzik, karne alacak öğrencilere gitar almaları halinde bir ay boyunca ücretsiz gitar kursu verecek.

“VELİLERİMİZİ VE ÖĞRENCİLERİMİZİ KARNE HEDİYESİ İÇİN BEKLİYORUZ”
Konuyla ilgili konuşan Volkan Müzik Galerisi İşletme Sahibi Volkan Bağlar, şu ifadelere yer verdi: “Bizim uzun süredir devam eden bir kampanyamız var. Kişi gitarı bizden aldığı takdirde öğrenci hiçbir şekilde ücret ödemeden bir ay boyunca bizden eğitim alacak. Bu kampanyamız sadece çocuklar için değil, yetişkinler içinde devam ediyor. Amacımız çocukları teknolojinin bağımlılıktan kurtararak, bir sanat öğretmek. Bu kapsamda hafta sonu karne alacak çocuklarımızı da velileriyle birlikte işyerimize bekliyoruz. Öğrenciler enstrümanı ellerine aldıktan sonra bütün her şeyiyle enstrümana odaklanıyorlar. Bu kez 1 saatlik dersler 2-3 saate kadar uzayabiliyor ve bütün derslerimiz özel ders olarak veriliyor. Yani bizim iş yerimizde örnek veriyorum bir tane bağlama hocamız yok, bizim 2-3 tane bağlama hocamız var, 3 tane keman hocamız var. Yerimizde müsait 3 katlı büyük bir işyerimiz var.

“KALİTEYİ UCUZ FİYATA VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”
İnsanlara kaliteyi ucuz fiyata vermeye çalışıyoruz, insanları teşvik etmeye çalışıyoruz ki bu yönde çok iyi duyumlarda alıyoruz. Bizim nasıl köklü bir firma olduğumuzu bilenler biliyor. Her şeyden sattığımız ürünlerin arkasında durduğumuzu, 2 yıl garantili olduğunu her müşterimize söylüyoruz. Şimdilik gitardaki kampanyamız gitar aldığınız takdirde bizden ücretsiz bir şekilde 1 ay boyunca ders alabiliyorlar. Amacımız yediden yetmişe herkese ders vermek. Çünkü öğrenmenin yaşı yok.

“MÜZİK İNSANIN İÇERİSİNDE BİR AŞKTIR”
Bizim burada 5 yaşında da öğrencimiz var, 60 yaşında da öğrencimiz var. Müzik insanın içerisinde bir aşktır. Özellikle belli bir yaşa gelmiş ağabeylerimiz, ablalarımız bize bu bizim içimizde ukdeydi, biz öğrenemedik çocuklarımız öğrensin diyorlar. Diyoruz ki sizde çocuklarınızla beraber gelin öğrenin. Bunu yapan çok velilerimiz var. İyi hizmet verdiğimizi düşünüyoruz ki bu yönde gelen tepkiler çok iyi.

“ÇOCUĞUMUZ GİTAR İSTİYORSA BAĞLAMAYA ZORLAMAYIN”
Velilerimiz, enstrümanın çocuklarının derslerine mani olacağını düşünmesinler. Bilakis onlara daha çok yardımcı olabilen bir enstrüman diyebilirim, çok iyi bir dost ve çok iyi bir arkadaş diyebilirim. Yani çocuğumuz gitar istiyorsa bağlamaya zorlamayın. Elbette yön verin, yardımcı olun fakat ne istiyorsa ona yönlendirmeye çalışın. Hatta sizde yanında gelin ki çocukların her zaman anne ve babaları onların kahramanlarıdır, onları örnek alacaklardır. İşyerimize bekliyoruz, bu ramazanda böyle, ramazandan sonra da böyle bizim derslerimiz hiçbir zaman grup dersi olarak verilmemekte. Özel ders olarak bire bir eğitilmektedir. Bizim bütün hocalarımızın hepsi karakterleri, tecrübeleri açısından Kahramanmaraş'ın en iyi hocaları diyebilirim.

“GENÇLERİMİZİ STÜDYOMUZA BEKLİYORUZ”
Aynı zamanda bizim işyerimiz 3 katlı ve en alt katında profesyonel kayıt stüdyomuz var. Yani buraya gençler çok geliyorlar. Mesela Youtube'den indirdikleri herhangi bir karaoke şarkıyı burada gelip stüdyo ortamında okuyup hem kendi arkadaşları arasında bir anı olarak saklayabiliyorlar hem de enstrümanlarını alıp gelip stüdyomuzda kayıt yapma imkânları olabiliyor. Yani gençlerimizi stüdyomuza bekliyoruz.”

“HER NE OLURSA OLSUN ENSTRÜMANIN KÖTÜSÜNÜ ALMAYIN”
Benim velilerimizden en çok istediğim şeylerden bir tanesi, her ne olursa olsun enstrümanın kötüsünü almayın. Enstrümanın kötüsü demek enstrümanın ucuzu demek. Özellikle daha enstrümanın ne olduğunu bilmeden satış yapmaya çalışan insanlar var. Velilerimiz sırf ucuz diye oradan alıyorlar fakat sadece en fazla 2-3 ay sonra ürün arıza yapıyor ve bu ürün arızası neredeyse kendi fiyatı kadar masraf açıyor. Bu da tamamen enstrümandan soğumalara neden oluyor. Benim velilerden isteğim ne olursa olsun ucuz ürün almayın, orta kalite veya imkân dâhilinde üst kalite ürünler alın.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz