Türkiye Satranç Federasyonu’nun organize ettiği Küçükler Satranç Şampiyonası 21-27 Ocak tarihlerinde Antalya’da yapıldı. Düzenlenen şampiyonaya Kahramanmaraş’ı temsilen Üstad Satranç Spor Kulübü’nden 10 sporcu iştirak ederken, TSF, Türkiye’nin 81 ilinden ve KKTC dâhil bin 850 sporcu şampiyonaya katıldı. Bir birinden çekişmeli karşılaşmalara sahne olan şampiyonada Kahramanmaraş Üstad Satranç Spor Kulübü, sporcusu 8 yaş Kızlar Kategorisinde mücadele  eden  Defne Göçer 9 maçta 6,5 puan toplayarak Türkiye 9’uncusu oldu. Defne Göçer böylelikle 12 kişi olan Satranç Milli Takım Havuzuna girmeye hak kazandı.

‘ELDE ETTİĞİMİZ BAŞARI BÜYÜK BAŞARIDIR’

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Üstad Satranç Spor Kulübü Başkanı Adem Yüksekoğlu, şöyle konuştu; “ Türkiye Satranç Federasyonu’nun organize ettiği şampiyona 21 Ocak 2017 de başlayan, 6 gün devam edip 9 turun ardından 27 Ocak 2017 tarihinde sona erdi. Kahramanmaraş’ı temsilen şampiyonaya 10 sporcu ile katıldık. Burada büyük bir başarı sağlayarak kentimize bir gurur daha yaşattık. Elde ettiğimiz başarı büyük başarıdır. Defne kızımızın Milli Takım havuzuna girerek ilimizdeki ilk Satranç Milli sporcu olmayı başarmıştır. Bu başarı ilimizin Satrancını gelişmesi açısından çok büyük fayda sağlayacaktır. Veliler çocuklarını böyle güzel bir spora teşvik edecektir. Defne kızımız çok çalıştı ve hak etti. Annesi, Babası ailesi  çok büyük emek verdiler ve emeklerinin karşılığını aldılar. Bundan sora Defne kızımızdan çok daha büyük başarılar bekliyorum. Üstad Satranç Spor Kulübü olarak Kahramanmaraş’ta her zaman söylediğim gibi biz Satrancın öncülüğünü yapıyoruz, çok çalışıyoruz. İlimizde Satranç gelişsin, çocuklar boş gereksiz şeylerle uğraşacaklarına zeka sporu olan Satrançla uğraşsınlar. Çocukların kişisel ve zihinsel gelişimi açısından Satranç çok faydalı bir spordur.”

Milli Takım Havuzuna girmeyi garantileyen sporcu Defne, Türkiye Satranç Federasyonu’nun yıl içinde yapacağı Milli Takım Kamplarına katılacak. Bunlardan ilki Mart ayında yapılacak.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz