Türkiye'nin 58 ilinde sergilenen 81 il, 81 kültür, 81 rengi buluşturan "Çemberimde Gül Oya Sergisinin 59. durağı Kahramanmaraş oldu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kipaş Holding Eğitim Kurumları tarafından desteklenen organizasyonun açılışı Kültürpark Sergi Salonu’nda geniş katılımla gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kipaş Holding Eğitim Kurumları tarafından Kültürpark Sergi Salonu’nda düzenlenen sergi açılışına, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EN BÜYÜK SERMAYEMİZ ÇOCUKLARIMIZ’

Açılışta konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, en büyük sermayenin çocuklar olduğuna dikkat çekerek, bu tür sergilerin çocukların gelişimi açısından önemli olduğuna vurgu yaptı. Başkan Erkoç, “Çocukları bizim geleceğimiz bu tür sergilere çocuklarımız hem manen hem donanım olarak kendilerini geliştirmekte. Çocukların gelişiminde Çocukların böyle bir proje içerisinde bulunması onlar için önemli. Biz her zaman söylüyoruz biz doğalgaz ve petrol üreten bir ülke değiliz. Bizim en büyük sermayemiz sosyal sermayemiz beşeri sermayemiz yani insanımız. Eğitim kurumlarımız da bundan dolayı çok önemli KİĞAŞ Eğitim Kurumlarını bu gayretlerinden dolayı tebrik ediyoruz. Tabi burada Türkiye’mizin tüm illerinden çocuklarımızın ortak emelleri var. Gerçekten çok güzel işler çıkarmışlar. Bu da çocuklarımızın gelişimini becerisini göstermekte. Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve KİPAŞ Eğitim Kurumlarını tebrik ediyoruz başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

ALLAH’IN BİZE VERDİĞİ EN ÖNEMLİ GÖREV ÇOCUK YETİŞTİRMEKTİR’

Organizasyonun düzenlenmesine ev sahipliği yapan Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, en yatırımları arasında en önemli yatırımlarının eğitim kurumlarına olduğunu kaydetti. Öksüz konuşmasına şöyle devam etti: “Kipaş Holding olarak şehrimize çok sayıda sanayi tesisi kazandırdık. Belki bu yapmış olduğumuz 30 civarında sanayi tesisi içinde en önemli yatırımımızı Kipaş Eğitim Kurumları olarak görüyoruz ve çok heyecan duyuyoruz. İyi ki Allah nasip etmiş böyle bir yatırım yapmışız. Şu anda da şehrimizin büyük bir ihtiyacına cevap veriyoruz. En önemli kurum burasıdır çünkü gençlere ve gelecek nesillere yatırım yapıyoruz. Cenabı Allah buyuruyor ki; “Cennete gitmenin yollarından biriside hayırlı bir evlat yetiştirmektir.” Bu kurum hayırlı evlatların yetişmesine imkan veriyorsa bundan daha güzel bir şey olamaz ülkemizin geleceği tamamen eğitime bağlıdır. Ne kadar teknolojiyi üretirseniz üretin, ne kadar ilerlerseniz ilerleyin, gelecek nesil iyi yetişmişse bu gelişimleri fazlasıyla iyi yapar. Allah’ın bize verdiği en önemli görev çocuk yetiştirmektir. Atalarımıza çok şey borçluyuz. Dünyada yalnız bir ülkeyiz, başarıyla ülkemiz ayakta kalıyorsa birlik ve beraberliğimize olan inancımızdan kaynaklanıyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum böyle önemli bir görevi Kipaş Eğitim Kurumlarına verdikleri için.

BİR EVLAT TOPLUMCA YETİŞTİRİLİR’

Okulumuzda da eğitim anlamınca başarılı neticeler alıyoruz. Okulumuz TEOG sınavında Türkiye genelinde ilk 10’a girdi. Başarılarımızı da devamlı arttıracağımıza inanıyoruz ve bu anlamda velilerimize de çok büyük görevler düşüyor. Bir evladı ne yalnız okul yetiştirir ne de yalnız veli yetiştirir. Bir evlat hep birlikte yetiştirilir. Okul görevini yapacak, hem teknolojiyi, hem modern olmayı öğretecek bir okul ve o zamanda bu nesil ülkeyi çok daha ilerilere götürür.

ULUSAL KÜLTÜR PROJESİ

Organizasyonun düzenleme amacını anlatan ve proje hakkında bilgilendirmelerde bulunan Kipaş Eğitim Kurumları İlköğretim Okul Müdürü Ergün Kozandağı, projenin ulusal bir kültür projesi olduğuna dikkat çekti. Kozandağı, “Bu proje kültürler arası etkileşimi, kültürel değerlere sahip çıkmayı 81 il 81 okul arasında birlik ve dostluğu amaç edinmiştir. Bizler aynı havayı teneffüs eden ve aynı topraklarda yaşayan ama farklı kültürleri paylaşan insanlarız. Farklı kültürleri yaşamış olsak ta bizleri bir arada tutan bazı ahlaki değerlerimiz ve gelenek göreneklerimiz bulunmaktadır. Bu gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak, gelecek kuşaklarımıza aktarabilmek ve onlara kaybolmaya yüz tutmuş ananelerimizi tanıtmak, tüm bunları ülkemizin en güzel köşelerine kadar ulaştırmak ve oralarda ki insanlara da tanıtmak toplumsal bir sorumluluktur. İnsanların fikirleriyle kaynaşmaları dost olmaları ve birbirlerini anlamaları o toplumda ki çeşitlilik gösteren kültürel ögeleri tanıyarak onları benimsemesinden geçer. Bütünleştirmenin amacı yeni yetişen nesillerin toplum içerisinde ki rollerini gerçekleştiren başka kültürlerdeki insanlarla iyi ilişkiler kurabilen iş birliği içerisinde çalışabilen çevresine uyum sağlayabilen üretici gelenek ve göreneklerine kültürüne sahip çıkan toplumsal sorumluluk sahibi ve mutlu bir vatandaş olarak gelişmelerini sağlamak projenin temel amacıdır. Çemberimde Gül Oya projesi zengin bir kültür birikimine sahip ülkemizin yöresel değerlerinin öğrencilere ve yetişen kuşaklara aktarılmasında önemli bir rol oynar. 81 ilden proje temsilcisi her okul kendi şehirlerinin videoları, manileri, türküleri, kartpostalları, yemenileri, yemek tariflerini 2 valize sığdırarak 81 ilin öğrencileriyle buluşturmak için sergiler düzenliyor. Öğrencilerimizi 81 ile götürme imkânımız yok ama bu sergi ile 81 ili öğrencilerimizin öğrenebilmesi şehrimize getirdik” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kipaş Eğitim Kurumları ilköğretim öğrencileri tarafından hazırlanan müzik şöleni gösterime sunuldu. Müzik şöleninin ardından katılımcılar sergiyi gezerek, Kahramanmaraş’ın kültürünü ve yöresel lezzetlerini tanıma fırsatı buldu.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz