Çoğunlukla Adana’da yapılan böreği Selçuk Karadal, Kahramanmaraş’la tanıştırdı. Yaklaşık bir hafta önce Kahramanmaraş’ın Tarihi Demirciler Çarşısı’nda faaliyete başlayan Sarayaltı Börekçisi, kısa sürede kent halkı ve bölge esnafını etkisine aldı. Tamamen el emeğiyle, doğal ürünler kullanılarak yapılan börekleri yemek isteyenler ise ya önceden ayırtıyor, ya da sıraya giriyor. Yapılışı bakımından oldukça zahmetli olan börekler, zahmeti kadar tadıyla da kısa sürede tadanları kendine müdavimi yaptı. Yaklaşık 6 kişiyle ortalama 8 saatte 10 tepsi börek yapılırken, börek ustası Selçuk Karadal ve çalışanlar talebi karşılamak için yoğun şekilde çalışıyor.

ÇOK ACAYİP BİR İLGİ GÖRÜYORUZ”

Tadanları derinden etkileyen böreğin yapılışını gazetemize anlatan Selçuk Karadal, yoğun bir ilgi gördüklerini belirterek, “Ben Adanalıyım, yaklaşık 9 yıldır bu işle uğraşıyorum. Kahramanmaraş’ta ilk defa böyle bir işletme açtık, iki yıldır da burada yaşıyorum. Çok acayip bir ilgi görüyoruz, özellikle de sabahları müşterilerimize sıra vermek zorunda kalıyoruz. Güzel bir lezzet tutturduk, gerekeni yapıyoruz. İnşallah da çizgimizi koruyarak, kalitemizden vazgeçmeyeceğiz. Herkesin ilgisiyle, herkesin duasıyla yolumuza devam ediyoruz” dedi.

EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ TAMAMEN EL YAPIMI OLMASI”

Böreğin oldukça zahmetli olduğuna dikkat çeken Karadal, “Bizim böreğimizin en önemli özelliği her şeyin el yapımı olması. Tereyağı kullanıyoruz, hiçbir şekilde katkı maddesi yok. Ne tatlılarımızda, ne böreğimizde ne de etimizde her şey belli. Böreğimizin yapılışına gelince büyük tepsilerde yapılıyor. El açması olduğu için emeği çok olan bir börek. Yaklaşık 6 kişi çalışıyoruz, ortalama 8 saatte en fazla 10 tepsi börek yapabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÜZÜLEREK KALMADI DEMEK ZORUNDA KALIYORUZ”

Müşterilerin yoğun talebini karşılamak için çaba gösterdiklerini dile getiren Karadal, “Bazen yeri geliyor vatandaşlarımıza kalmadı demek zorunda kalıyoruz ama kendimizi de sonrasında affettirmeye çalışıyoruz. Yeri geliyor börek gelince evlerine, işyerlerine götürmeye çalışıyoruz ama biz de üzülüyoruz. Börekleri sonuçta makina üretmiyor, hepsi el emeği. Hiçbir şekilde teknoloji kullanmıyoruz, her şey el işçiliği. O yüzden uzun sürüyor ve böreğimizi de lezzetli yapan bu zaten” dedi.

TEPKİLER ÇOK GÜZEL, ÜSTÜNE KATACAĞIZ”

Sözlerinin devamında börekçiliği daha da geliştireceklerine dikkat çeken Karadal, “Kahramanmaraş’ta ki Tarihi Demirciler Çarşısı içerisinde bulunuyoruz. Burada açmamızın en önemli sebebi, şehir dışından buraya bir insan geldiğinde gel sana börek yedireyim dendiği zaman buraya gelecek, böreğini yiyecek, karşıdan paçasını içecek, yan dükkandan da kahvesini içecek. Diğer taraftan çarşıyı gezecek, demir işçiliğini görecek. Biz aslında ileriye dönük bir yatırım yaptık, tepkiler de çok güzel. Yüzde 80-90 oranında vatandaşlarımız memnuniyetini söylüyor, bunun daha da üstüne katacağız, daha da geliştireceğiz” açıklamalarında bulundu.

SOSYAL MEDYADAN YOĞUN İLGİ GÖRÜYORUZ”

Özellikle sosyal medya aracılılığıyla tanındıklarına değinen Karadal, sözlerini şu şekilde tamamladı, “Burayı açalı yaklaşık bir hafta oldu, özellikle sosyal medya nedeniyle büyük bir ilgi görüyoruz. Takipçisi çok olan Kahramanmaraş sayfaları böreğimizi test ettiler, sonra paylaştılar ve böylelikle ilgi arttı.”

SABAH DA YEMİŞTİM ÖĞLEN DE GELDİM”

Sarayaltı Böreği’nden tadan müşterilerden Mustafa Yalçınkaya, “Ben aslında sabah da gelmiştim, kahvaltıyı burada yapmıştım. Çok da hoşuma gitti, arkadaşımı da getirmek istedim. Şimdi arkadaşımla tekrar geldik. Börekler gerçekten çok lezzetli, çok hoşumuza gitti. Kahramanmaraş’ta böyle tatlar pek görmemiştik” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’TA BİR EKSİKLİK GİDERİLMİŞ OLDU”

Bir diğer müşteri Usame Yoldaş ise, “Kahramanmaraş’ta böyle bir börekçi olmamasından dolayı ihtiyaç vardı. Biz sürekli Gaziantep’e, Adana’ya gidip geliyoruz işimizden dolayı, oralarda börek ve katmer gibi yiyecekler yoğun bir şekilde var. Kahramanmaraş’ta ise kesinlikle yoktu. Böyle bir yerin açılması Kahramanmaraş için iyi olmuş, bir eksiklik giderilmiş. Tadı da gayet güzel ve lezzetli. Biz aslında kıymalı böreği yemek için gelmiştik ama kalmamış. İnşallah yarın da kıymalı böreği yemeye geliriz” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz