Gogol'un eseri olan "Bir Delinin Hatıra Defteri" adlı yapıt, tek kişilik performans olarak sahnelenecek. Kahramanmaraşlı tiyatro oyuncusu Okan Kölük tarafından sahnelenecek olan "Bir Delinin Hatıra Defteri" adlı oyunun tanıtımı yapıldı. Clarion Otel’in toplantı salonda yapılan tanıtımda, konuşan Kölük, Kahramanmaraş'ta bu zamana kadar yaptıkları çalışmalarda hep bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Oyunun tek kişilik bir oyun olduğunu ve deli bir adamın hikayesini anlattığını dile getiren Kölük, oyunun karmaşası bol, çözüm üretimi zor olan bir oyun olduğunu kaydetti.

KARMAŞASI BOL BİR OYUN”

Kölük, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bir Delinin Hatıra Defteri kolay bir oyun değil, zor bir oyun büyük isimlerin oynadığı, en son noktada Erdal Beşikcioğlu'nun ful gişe oynadığı bir oyundu. Tiyatro karakterim boyunca ilk defa başının, sonunun nasıl olacağı tahmin edemediğim bir oyun. Çalışma süresi boyunca da ciddi manada etkileyecek, karmaşası bol bir oyun. Oyunu izlediğinizde evet tam bu noktaya ulaştım, anladım dediğiniz anda birden bambaşka bir yöne kaydığı, hiçbir sahnesinde noktaya ulaşmadığı, her yerde soru işareti bıraktığı ve soru işaretlerinden yola çıkarak bulmacayı seyirciye bıraktığı bir oyun. İnsan hayatının kesitleri gibi yani sizin hayatınız da ki kesitleri birleştiriyorsunuz ve kendi kişilik analiziniz meydana geliyor. “Bir Delinin Hatıra Defteri”’nde de birçok hayatında ki kopuklukları dile getirmiş. Ama ortak noktası bir tek olan, yola çıkan bir adamın hikâyesini anlatıyor. Çalıştığı yerde patronuna yalakalık yapılarak yükseldiğini anlatan, hayatınızda hiç beklenmediği bir anda belki de patronunuza bu kadar isyan etmişken mecburen patronunuzun çok değerli hale geleceği bir oyun.”

DÜNYA KLASİKLERİNİN ÖNÜNDE GELEN BİR OYUN”

“Bir Delinin Hatıra Defteri” tiyatro oyununu izlemeye gelen birçok sürpriz isimlerin olacağını söyleyen Kölük, “Gerek protokol camiası içerisinde, gerekse sanat camiası içinden kişiler orada olacak. İsimleri sürpriz bırakmak istiyorum. Bu yüzden afişin içerisinde isimlere yer vermedi. Oyun uyarlandı. Daha önce oyunu okuyanlar, “Bir Delinin Hatıra Defteri” böyle değildi diye düşünebilir. “Bir Delinin Hatıra Defteri”’ni şuana kadar noktası noktasına, virgülü virgülüne kadar kimse oynamadı. Herkes mutlaka bu oyunu uyarlamıştır. Çok ağır bir İngiliz edebiyatını içeren bir oyun olduğu için oyunu mecburen uyarladık, indirgedik. Oyun içerisinde ani ataklar var. “Bir Delinin Hatıra Defteri”’nde çok seveceğiniz bir karakter olacak ama sonuna doğruda karakter git gide üzecek. Çok tanımı yapılmamış dünya klasiklerinin önünde gelen bir oyun” dedi.

BU ADAM MI DELİ, YOKSA BİZ Mİ DELİYİZ ÇELİŞKİSİNİ YAŞAYACAKLAR”

Oyununun, 19.07.2017 Çarşamba saat: 20.00’da Necip Fazıl Kültür Merkez’inde yer alacağına vurgu yapan Kölük, oyunun bir saat sahneleneceğini kaydetti. Kölük, “Bir saat süre içerisinde yoracak. Hayatımda tek kişilik oyun ilk tecrübem. Bu bir aylık süre içerisinde kafa sürekli oyunda olduğundan dolayı kendi kendine konuşuyor insan. İnsan hayatında birçoğumuz belli bir şekilde şizofreniz. Ben belli bir zaman kendi kendime dalıp kendi kendime konuşmuyorum. Sabah evden çıkacağınızda hazırlanırken dış sesiniz dışına çıkmıyorsa, iç sesiniz mutlaka kendi kendinizi yargılıyordur. Oyunu izlediğinizde acaba bu adam mı deli, yoksa biz mi deliyiz arasında ki çelişkiyi yaşayacaksınız.”

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz