Mehmet Bağlar, Kahramanmaraş’ın tarihini, kültürünü, değerlerini, insanlarını ve bugüne kadar gelmiş geçmiş sanatçılarını anlatan arşivini sadece Manşet Gazetesi ile paylaştı. Bağlar, Arşivinde 7’den 70’e Maraş ile ilgili bilgiler olduğunu söyleyerek, bu özel arşivini sadece bizimle paylaştı. Kahramanmaraş’ın tarihi dokusunu ve kültürünü ele aldığımız bu özel arşivde, şehrin geçmişten bu güne gelen ozanlarını, bestekârlarını ve sanatçılarını ele alıp bu özel kişilikleri tek tek sayfa sütunlarımıza taşımaya devam ediyoruz. Her hafta Pazartesi günü gazetemizde siz değerli okuyucularımız için yazılar yazan ve arşivinde ki tarih kokan notları bizimle paylaşan Bağlar, bu hafta ise kendi hayatını kaleme alarak gazetemizle paylaştı.

Volkan Müzik Galerisi Yöneticisi, araştırmacı ve bağlama üstadı Mehmet Bağlar ’ın kaleminden kendi hayatına dair kesitler;

MÜZİK VE ALBÜM YÖNETMENLİĞİ
1996 yılında Kahramanmaraş’ta ilk müzik aletleri ve dershanesini kentimize hizmet amaçlı kurdum. Çokta iyi oldu. Kahramanmaraş’a müzik alanında bir kültür zenginliği gelmiş oldu. Burada bağlama-keman-gitar-ney-piyano dersleri veriyoruz. Aynı zamanda iş yerimizde profesyonel çalışma ve kayıt stüdyosu kurduk. Genç kardeşlerimiz bizim verdiğimiz bu hizmetten çok mutlular. Bizde elimizden gelen bütün gayret ve çabayı gösteriyoruz. Yine 1992 yılından itibaren albüm yönetmenliği de yapmaya başladım. Tam 25 yıldır da bu işi severek yapıyorum. İlimizde birçok sanatçı arkadaşımın da albümünde müzik yönetmenliği yaptım. Hem de kendi eserlerimle de katkıda bulundum. Bu sanatçı arkadaşlarımızdan bazıları Avniye, Ümran Özdemir, Grup Irmak, Bilocan, Çiğli’li Veysel, Aynur Bolat, İsmail Topal, Ozan Nuri, Adem Peltek gibi bunlar Maraşlı müziğe gönül vermiş sanatçı arkadaşlar. Türkiye genelinde yüzün üzerinde albüm yönetmenliği yaptım. Hala da bu işi severek yapıyorum ve inşallah yapmaya da devam edeceğim.

BELEDİYE KONSERVATUARININ KURULUŞU
2005 yılı sonunda Kahramanmaraş Belediye Konservatuarını kurdum. O zamanlar belediyemiz Kültür Müdürü Mustafa Semerci Beyde çok büyük gayret ve çaba gösterdi. Bu işin oluşumunda her zaman beni yalnız bırakmayıp, gerek koro gerek saza arkadaşlarımın hep yanında oldu. Mustafa Semerci Müdürüme de sonsuz teşekkür ederim. Aynı zamanda bu işin oluşumunda yine bizlere büyük destek veren Samsun Belediye Konservatuarı Müdürü Nizamettin Dizdar’ı da Maraş’a davet ettim ve 5 gün misafirim oldu. Nizamettin Dizdar Beyde benim asker arkadaşım olup, askerde benim solistimdi. Ona da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Burada bütün arkadaşlarımla özveri ve disiplin içerisinde çalışıp çok güzel konserler verdik. Kahramanmaraşlı hemşerilerimizden büyük takdir aldık.

EMEKLİLİK VAKTİ
Daha sonra eh artık deyip, emekliliğim vakti geldi dedim. Başkan Mustafa Poyraz’a çıkıp, emekli olmak istiyorum dedim. Başkan bey pek razı olmadı ama yine de anlayışla karşılayıp, “Yolun açık olsun şefim” dedi. 15 Eylül 2006 yılında belediye bandosundan emekli oldum. Artık kendi işimle Volkan Müzik Galerisi ismiyle müzik aletleri satışı ve özel dershanemizde Kahramanmaraşlı siz hemşerilerimize hizmet etmeye, onur ve gururla devam edeceği. Kalın sağlıcakla…

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz