Şiirleri toplumun birçok kesimi tarafından beğenilerek okunan ve bazı şiirleri bestelenerek şarkı yapılan Aysel Özpınar’ın beşinci kitabı olan “Ahi Ruh’’ yayınlandı.

Daha önce sırasıyla Acılarımı Çıkınladım Yüreğime 1997, İnceldi Yüreğim Titriyor Yine 2001, Bir Yürek Devriliyor, Yangınında Yanıyorum 2011, isimli kitapları yayınlanan Şair Özpınar, şimdi de Ahi Ruh isimli kitabı ile okuyucularıyla buluştu.

‘’Şiir insanın kendisiyle konuşmasıdır’’

Şiir severlerin Ahi Ruh’taki dizelerde kendi hayatlarından kesitler bulacağını ifade eden Şair Özpınar,“Şiir insanın kendisiyle konuşmasıdır bir nevi. Ve bir şair oturup ben güzel şiirler yazayım diyerek şiir yazamaz. Bir an gelen duygu yoğunluğunun eseridir şiir. Bu duygu, acı da olur, mutluluk da, üzüntü de olabilir, heyecan da. Bana göre yazdığım kitapların hepsi birbirinden güzel eserlerle dolu ama önemli olan okuyucunun okurken ne hissettiğidir. Son kitabım daha çok yeni olmasına rağmen, okuyucularımdan telefonla ya da sosyal medya üzerinden çok güzel geri dönüşler aldım. İlerleyen dönemlerde değerli okuyucularımı yeni eserlerle buluşturmaya devam edeceğim. Bu kitabın hazırlanmasında emeği geçen Emin Baykırkık, Seyit Yılmaz, Feyza Aktulga, Oğuzhan Oruç ve Umut Akadalı’ya teşekkürlerimi sunuyorum ‘’ ifadelerini kullandı.

Şairin yeni kitabına Filiz Kitapevi ve Pelikan Kitapevi’nin internet sitelerinden ulaşabilir ve online sipariş verebilirsiniz.

Aysel Özpınar Kimdir?

Şair Aysel Özpınar 16 Mayıs 1955, Adana doğumlu. Abdulkadir Paksoy Lisesi (1974) mezunu. Liseyi bitirdikten sonra İzmir Amerikan Kültür Derneğinde İngilizce eğitimi aldı. Bir dönem çeşitli müzik platformlarında şarkı söyledi. Bizim Kuşak dergisince şiir dalında ödüle layık görüldü (1994). Şiirleri çeşitli dergi ve gazetelerde yer aldı. Özpınar aynı zamanda İLESAM üyesidir.

Editör: Mahmut Beyaz