Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen 100. yıl etkinlikler kapsamında Kahramanmaraş'ta birçok milli mücadele konulu etkinlik ara vermeden kentin çeşitli bölgelerinde yapılıyor. Bu etkinliklerden bir tanesi olan, içersin de Wilma Elles gibi birçok ünlü oyuncunun da yer aldığı, Kahramanmaraş'ın kurtuluşunu konu alan filmin çekimleri başladı. 10 dakika sürecek kısa film de kurtuluş mücadelesini anlatan önemli sahneler yer alacak. Dulkadiroğlu Üdürgücü Konağı'ndan hazırlanan sette, Abdal Halil Ağa ve diğer tarihte önemli yere sahip olayların çekimleri başladı. Ünlü oyuncularında katıldığı film 12 Şubat'ta gösterime girecek.

"GÜZEL BİR FİLM ORTAYA ÇIKIYOR"

Başarıl oyuncu Murat Ercanlı film ve oynadığı rol hakkında, "Güzel bir film ortaya çıkıyor. Ben Agop Hırlakyan oynuyorum. Kahramanmaraş tarihini bilenler malum bu şahsı bilirler" dedi. Ercanlı, "Ben öncelikle çok mutluyum. 12 Şubat 1920'de Kahramanmaraş'ın Fransızlardan kurtuluşu ile ilgili belgesel niteliğinde bir film. Tabi ki rolümüze hazırlanırken ben o rolü iyice kavramak istedim. Oynadığım rolü kavramak istedim. Hem Türk siyasi tarihinde hem de kurtuluş mücadelemiz içerisinde Kahramanmaraş adı gibi Kahraman bir şehrimizdir. O yüzden burada bulunmakta son derece mutlu etti. Güzel bir film ortaya çıkıyor. Ben Agop Hırlakyan oynuyorum. Kahramanmaraş tarihini bilenler malum bu şahsı bilirler. Ben de ona uygun olarak hem araştırmasını yaptım. Kimdir, ne yapmıştır diye, hazırlıklı olarak geldim. Dostlarla beraberiz burada. Daha önce çalıştığımız dostlarla karşılaşmakta mutlu etti bizi" ifadelerini kullandı.

"OYNAMAKTAN ÇOK BÜYÜK KEYİF ALDIM"

Daha önce Muhteşem Yüzyıl ve Çalıkuşu gibi birçok değerli projede de yer alan Yüksel Güçlü canlandıracağı karakter hakkında, " Burada Halil Ağa'yı oynuyorum. Sahnelerin bir kısmını çektik diğer kısmına da devam edeceğiz. Milli mücadele de ve kurtuluş da çok önemli bir yeri olan karakter" dedi. Güçlü, "Böyle bir projenin içerisinde olmak, özellikle 100. yılda olmak bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Ayrıca kişisel olarak dönem işleri beni çok mutlu ediyor. Daha önce Muhteşem Yüzyıl oldu, Çalıkuşu oldu, Diriliş oldu. Onların üzerine böyle bir şeyde yer almak çok büyük keyif verdi. Burada Halil Ağa'yı oynuyorum. Sahnelerin bir kısmını çektik diğer kısmına da devam edeceğiz. Milli mücadele de ve kurtuluş da çok önemli bir yeri olan karakter. Tek başına davulu ile Agop'a haddini bildiren bir karakter. Oynamaktan çok büyük keyif aldım" şeklinde konuştu.

"TARİHİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKILMASI ÇOK HOŞUMA GİTTİ"

Kahramanmaraş hakkında da açıklamalar da bulunan Güçlü, "Bu benim ilk gelişim, Dışarıdan tabi ki bir fikrim vardı. Fakat gelince çok daha netleşti fikrim. Mekanları görünce bu mekanlara hayran kaldım. Şuan çok güzel bir mekanın içerisindeyiz. Kahramanmaraş'ta parça parça restorasyonlar devam ediyormuş. Semt semt restore edilmeye devam ediliyormuş. Tarihi değerlere sahip çıkılması çok hoşuma gitti. Yapılmış yerleri gördükçe çok mutluluk duydum. Bu umarım bütün illere örnek olur. Tarihi değerlerimizi koruyalım. Sahip çıkalım onlara" ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI'NIN DA KATILACAĞI BİR TÖRENDE ÇIKACAK"

Öyle Bir Geçer Zaman Ki adlı dizi de canlandırdığı Caroline Enke karakteri ile gönüllerde taht kuran başarılı oyuncu Wilma Elles oynadığı rol ve Kahramanmaraş'a ilişkin, "Şuan da Kahramanmaraş'tayız. Kahramanmaraş destanının 100. yılının filmini çekiyoruz. Gerçekten bu filmde rol almak benim için mutluluk ve onur verici. Hem de tam 2020'de 100. yıl dönümünde burada Kahramanmaraş'ta olmak gerçekten çok önemli. Az önce Murat Bey sağ olsun burada ki kültür müdürü beni bütün Kahramanmaraş'ı gezdirdi. Ben Dulkadiroğlu Belediyesini tebrik ediyorum burada ki çalışmalarından dolayı. Restore edilmiş çok güzel olmuş. Kapalı çarşıyı gördüm, inanılmaz güzeldi. Burası çok güzel bir şehir. Ben Helena'yı oynuyorum. Helena kötü bir kadın. Ama tabi ki bir film de kötü bir rol oynamak, eğer filmin mesajı iyiyse hiç bir zaman kötü olmaz. Onun için ben burada oynamayı seve seve hemen kabul ettim. Bu film 12 Şubat'ta çok önemli bir törende, çok fazla protokolün orada olduğu bir törende, büyük ihtimal Cumhurbaşkanının da katılacağı bir törende çıkacak. Onun için gerçekten çok mutluyuz. Bu kadar önemli bir film de yer almak son derece mutluluk verici" ifadelerini kullandı.

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz