Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu “Kahramanmaraş'tan İzler” adlı Suluboya resim sergisini açıyor.

Sergi, 07 Mart Pazartesi günü Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Giriş Salonunda sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

'BU ŞEHRİN ÇOK YETENEKLERİ EVLATLARI VAR'
Serginin açılımının öncülerinden Ressam Harun Keklik gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Önceliğinin kendi memleketi olan Kahramanmaraş'ın güzelliklerini ele almak olduğunu söyleyen Keklik, şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle ulaşamadığımız tüm Kahramanmaraşlı sanatseverleri sergime davet ediyorum. Bir sanatçı gözüyle baktığımda sosyal sorumluluklarımızı hatırlayıp şehrimizin güzelliklerini resmetmek ve sanatseverlerle paylaşmak istedim. Sergi konusuna dönecek olursak; Kahramanmaraş doğa harikası bir şehir ,aynı zamanda tarihi mimarisi oldukça fazla.Bu bağlamada doğa ,peyzaj ve Kahramanmaraş sokaklarından esintiler resimlerime konu olmuştur. Özellikle şehrimizim yetiştirdiği Türk Dünyasında isim yapmış usta yazar ve şairlerimizin simalarını da resmettim. Balıkçılar, ağaçlar, kuşlar, eski cumbalı Maraş evleri gibi çeşitli resimleri izleyicilerimize sunacağım. Kahramanmaraş’ta sanat etkinliklerinim kısır bir döngü içinde olduğunu gözlemliyorum. Halen ressamların sergi açacağı nezih bir galeri açılamadı. Kültür merkezleri yetersiz ve sergi açılması hususunda belirsizliklerini sürdürüyor. Sanat icra edenlere yeterli ilgi gösterilmediğinden yeise kapılmaktayız. Şuan Güzel Sanatlar Lisesi'nde çalışıyorum. Yüzde 100 üniversite kazandıran bir bölümün gururunu yaşıyoruz. Bu şehrin çok yetenekli evlatları var. Onların da ilgi ve motivasyona ihtiyaçları olduğunu gözlemliyorum.”

Ayırca sergide 60 tane sulu boya eseride ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Serginin 12 Mart 2016 tarihine kadar hafta içi saat 09.00 -17:00 arasında Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Giriş Salonunda gezilebilecek.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz