Dolandırıcılık dünyada ve ülkemizde var olan olumsuz bir durum. Emniyet güçleri sürekli dolandırıcılığa karşı insanları uyarıyor fakat, ne kadar okumuşta olsak bazen dolandırıcıların oynuna düşebiliyoruz. Televizyon ya da gazetelerde savcı hakimin dolandırıldığı haberlerini gördüğümüzde dolandırıcıların ne kadar tehlikeli olduğunu anlayabiliyoruz.

Emniyet güçleri gerek SMS’ler gerek basın açıklamalarla insanların dolandırıcılık yöndemlerini açıklayarak bu konuda uyarılarını sürdürüyor.

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüsü kullanan donlandırıcılar, yeni dolandırma yöntemlerine de başvuruyor. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü de bu dolandırıcılık yöndemlerini açıklayarak uyarılarda bulunuyor.

 "OKULLARDA COVİD HİJYEN KAMPANYASI"

 "Okullarda Covid Hijyen Kampanyası" dolandırıcılık yöntemi hakkında uyarıda bulunan Emniyet güçleri, esnafların ve vatandaşların cep telefonu ile aranarak kendilerini sözde Sağlık Müdürlüğü yetkilisi olarak tanıtan kimliği meçhul dolandırıcıların, "Okullarda Covid Hijyen Kampanyası" adı altında para talep ettiği şeklindeki dolandırıcılık yöntemleriyle karşılaştıklarını ifade diyor. 

Emniyet, bu yöntemle karşılaşan vatandaşların dolandırıcılara itibar edilmemesi isteyerek, anında 155 Polis İmdat hattının aranmasını talep diyor.

MESAJ İÇERİĞİNDEKİ LİNKLERE DİKKAT!

Son zamanlarda vatandaşların cep telefonlarına kısa mesajlar geldiği, örneğin pandemi destek ücreti almak için başvuru, uygun kredi ister misin, bir ödül kazandınız, alışveriş çeki kazandınız, çok şanslısınız gibi kısa mesajlar yoluyla linkler yollandığı, bu tip mesajlardaki linklere girilmemesi istendi. Linklere girildiği an cep telefonuna zarar verildiği, bu yolla rehberdeki kişilere toplu mesaj atılarak mağduriyet yaşatıldığı, bu mesajlara cevap vererek TC numarası, banka kart numarası gibi özel bilgilerin paylaşılmaması söylendi. Emniyet Güçleri internetten yapılmak istenen alışveriş için karşı taraf ile görüşme sonucu verilen hesaba yatırılan koparalar nedeniyle mağduriyetler yaşandığı, sosyal medyadan alışveriş çeki kazandınız şeklinde gelen mesajlara inanıp kart numarasının verilerek mağduriyet yaşandığı vurguladı.

Ayrıca kişilerin cep telefonlarına eski bir evde tarihi sarı liralar bulundu, bunları birlikte değerlendirebilir miyiz?' gibi mesajlar geldiği, bu tip mesajlara itibar edilmemesi, zaman kaybetmeden 155 Polis İhbar Hattının aranması gerektiğinin altı çizildi.