Koronavirüs ile mücadelemiz her geçen gün katlanarak devam ediyor. Bu uygulanan tedbirler ve verilen mücadeleye rağmen hala vaka ve hayatını kaybedenlerin sayısının artması endişe verici. Bazen kendime soruyorum bu tedbirler de uygulanmasa acaba ne olurdu.

Bu yazıyı kaleme aldığım esnada Türkiye’deki vefat sayısı 908 vaka sayısı ise 42 bin 282. Temennim bu sayıların daha fazla artmaması.

Koronavirüs’ün yayılmasını önlemek amacıyla bir çok yasaklar, kurallar konuldu konulmaya da devam ediyor. Özellikle insanların sokağa çıkmaması konusunda alınan kararların çok yerinde olduğunu düşünüyorum. Kahramanmaraş halkının bu kurallara uyma noktasında biraz eksik kaldığını ifade etmek istiyorum. Yasakların ilk konuldu günlerde insanlarımızın hala sokaklarda gezdiklerini gördük. Bunun sebebini ben virüsü fazla umursanmadığı için olduğunu düşünüyorum. Son zamanlarda insanların hala dışarda olduğunu görüyorum ama her geçen gün de azaldığının da farkındayım.

Bu azalmaya sebep olan etkenlerden biri de medya olduğunu düşünüyorum. Farkındaysanız bu aralar 3 güne bir 1 haftaya bir Kahramanmaraş ulusal kanallarda geziyor. Yasaklara uymayanlara polisin uyguladığı cezalar, cezalara verilen tepkileri izliyoruz. Bu haberleri okuyan ve izleyen insanların bu haberlerden etkilendiklerini ve dışarıya daha az çıkmasına sebep olduğunu düşünüyorum. İnsanların bilinçaltına bu işin şakası yok şeklinde mesaj veriyor bu haberler. Bu konu geçen gün koronavirüs tedbirleri kapsamında denetim yapan bir polis abimle konuşmamızda geçti. Gün geçtikçe insanların kurallara daha da dikkat ettiğini ve bu duruma medyanın da etkisinin olduğunu söyledi. Bu tür haberler insanları etkilediğine belki katılmıyorsunuzdur ama ben insanların sokağa çıkması konusunda biraz da olsa etkilediğini düşünüyorum.