Daha dün gibi yazarken düşünmeye bile gerek kalmıyor.Zaman farklı bir bilmece bunun sırlarına vakıf olmak çok zor değil biraz feraset tecrübe işi kolaylaştırıyor.

Maraş ta ikinci basamak sınav yok mecburen civar illere gitmek gerekiyor bize en yakın merkez olarak Elazığ duruyor.Seksen dört yılının haziran ayında oradayım üniversite sınavına giriyorum.

Konya da İlahiyat fakültesindeyim.

Seksenlerin Konya sı bu günle kıyas bile edilemez durumda Türbe ye gidilen yol tek bir şerit Eski İstanbul yolunun keşistiği yerde çayevi ve bahçesi bile var.

Ağırbakım durağının tam karşısında bir ev da kalıyorum.Maraş lıların evi diye biliniyor benden önce bazı arkadaşlar orada kalmış garib tesadüfler beni oraya yönlendiriyor.Hayat için tesadüfler olur mu?Maraş günlerinin beni oraya nasıl taşıdığını sonra yazacağım.

Ev de bütünlemeye kalan hemşehrilerim var bana garib geliyor insanın derslerden sorunları olması ama zamanla buna da alışıyorum.Konya da iki arada bir dere de kaldım Maraşlıların evi diye yerleştiğim ev birden bire el değiştirdi kendimi ortada buldum.

Hepimizin dindarlaşması farklı olmakla beraber ortak noktalar da yok değildir.

Türkiye de dindarlığın yolu Risalei Nurlardan ya da Nakşibendilikten geçer çok şükür ben bu iki yolu da gördüm nasibime düşeni aldım.Efendim şimdi biz Nakşibendilik dedik ya bunun sekiz yüz yıllık geçmişi var onu da yazalım da Rıfailer işimize karışmasın.

Fakülteden arkadaşlarım var Nuri Kiras ve Yusuf Pazarlı en iyi arkadaşlarımdan onlarla devamlı birlikteyiz bunun bir sebebi de Baybal Hoca dan kaynaklanıyor.Konya lılar Baybal Hoca deyince onun Doktor Hulusi Baybal olduğunu bilir yol ehli bu ismin hangi kaynaklara işaret ettiğinden haberdardır.

Meram yeni yol daki evden çıktım ve bir pıtpıtının üstünde dergaha yakın eve taşındım.Ev dedim de aklınıza şaşalı bir bina gelmesin.Seksen beşli yıllar yeni yeni oluşumlar arefesindeyiz yapılması gereken işler yetiştirilmesi gereken insan için projeler yapılıyor ben de o oluşumun içindeyim.

Türbeye giden yolun Eski İstanbul yolu ile keşistiği yerde Baybal Hocanın muayene hanesi var dik bir merdivenle çıkılan bu mekan benim için erme erime yeri ruh varlığımı orada terbiye edip insanı kamil olacağım.

Ev dergaha çok yakın bunu Allah ın bir lütfü olarak algılıyorum öylesine seviniyorum.Toprak bir ev iki küçük oda altında izbe bir yer yola bakan yer de Nuri kalıyor o vakitler Nuri bizim her şeyimiz. Oda da bir de dolap var Taner diye bir oğlan da var orada kaç kişiyiz?Sayımız artıyor bazen sayılamayacak düzeye çıktığımız da oluyor.Nedenlerini sormuyorum biz hazır kıta her an dergahtan gelecek söze bakıyor aldığımız işarete göre soru sormadan verilen görevleri yapıyoruz.İlahiyat fakültesi mi?

Ramazan ayı için iftar vakitleri öncesi haber salınır hazırlanır arabalara biner duaların okunacağı o sofralara giderdik.Baybal Hoca yı misafir edip O nun hayır duasını almak herkese nasip olur mu?