Seçim zamanında yapılacak…Seçim kesinlikle zamanında yapılacak…Seçimler kesinlikle öne çekilmeyecek, zamanında yapılacak…

Onlarca kez kulağımıza çalınan bu ve benzeri söylemlerden sonra ben iddia ediyorum ki, seçimler kesinlikle zamanında yapılmayacak. 2021 sonu yada 2022 ilkbaharında ağır adımlarla sandıkların yolunu tutacağız.

Aslında bunu tahmin etmek için medyum olmaya da gerek yok. Seçimlerin ufaktan gelen ayak seslerinin en gürültülü belirtisi Cumhurbaşkanımızın Oğuzhan ASİLTÜRK’ü ziyareti oldu. Hatırlarsanız bundan önceki seçim öncesi Saadet partisini Cumhur ittifakının içine almak için büyük gayret sarf edilmiş, Temel KARAMOLLAOĞLU’nun dirayeti sayesinde bu gerçekleşmemiş, Saadet Partisi Millet İttifakı içinde yer almıştı.

Peki Cumhur ittifakının oy oranı yüzde bir buçuklarda seyreden Saadet Partisi ısrarı neden? Hatta zamanında illet, zillet ittifakı denilen ittifakta yer alan, lideri Meral AKŞENER’in fetö bağlantısı iddiaları çok açık bir şekilde dillendirilen saygısız bir şekilde liderine “O kadın” diye hitap edilen İyi Partiye bu zeytin dalı neden?

Kendi iddialarına göre Fetö bağlantılı, terör sevici, PKK ile HDP ile ittifak yapmış siyah! Bir parti nasıl  beyaz olur?

Efendim hepsi strateji. Seçimi kazanmak, yine, gene, yeniden kazanmak  için strateji. CHP ve HDP’yi baş başa bırakmak, daha kolay bir şekilde ihanet, hıyanet yaftalaması yapabilmek için strateji. Hatta tüm bunlar muhalefeti dizayn etme çabasının bir ürünü.

Siyaset değerler bütünü müdür? Yoksa siyasette kazanmak için her şey mubah mıdır?

Ne için? Kazanmanın, hep iktidarda kalma arzusunun gerekçesi nedir?

Almanya örneğini izliyoruz bu günlerde. Yaklaşık 15 yıldır Hristiyan Demokrat Parti genel başkanlığını yapan Angela MERKEL, hiçbir talep, baskı olmadan, hiçbir adli yada yolsuzluk iddialarına adı karışmamışken partisinin genel başkanlığından ayrılacağını açıklıyor. Ülkemizdeki bu iktidar hırsı neden? Değersizlikler bütünü neden?

Seçim, iktidar, oy, ittifak…Hepsi tamam da, halk hala şu basit birkaç sorunun cevabını hala bekliyor?

“Yahu Hamza YERLİKAYA’nın diplomaları sahte yada değil, asrın güreşçisinin Vakıf Bank genel müdürlüğünde ne işi var?”

“Sürekli dillendirilen, Türkiye’deki ve hatta dünyadaki yüksek ölçekli ihalelerin yarısını aldığı iddia edilen bu beş firma hangileri”

“İstanbul depreminin ekli kulağında iken, kanal İstanbul projesindeki bu inat neden? Kanal İstanbul projesine harcanacak paralar ile tüm İstanbul’un yapısal dönüşümünü gerçekleştirmek daha akılcı değil mi?”

“Daha birkaç gün önce Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ile, iki muhalif gazetecinin aynı gün darp edilmesini nasıl açıklıyorsunuz?”

Kazanmak için her şey mubah olmamalı. Kazanmak için her şey mubah ise, icraatta mubah olmayanlar vardır.