Kalem Kuran’ı Kerim’in altmış sekizinci suresidir. Mekke döneminde indirilmiştir ve elliiki ayettir.

Nun suresi diye de bilinen bu sure Buhari kitabında “Nun vel kalem” diye geçer. Buhari bir hadis kitabının adıdır ve bu kitapta Peygamberimizin mübarek sözleri bulunmaktadır.

Bilgi özdür .

Varlık, ahlak’ı tamamlayan üçüncü hakikatin adı ‘Bilgi’dir. Aslında varlıkta, ahlakta bilgi konusudur. Müslümanlık bilgi ile kuşatılmış hayat bilgisi dinimiz için çok önemli bir hakikat olarak önümüze konmuştur.

Cahil olmayalım.

Okumak zorundayız. İnsanlığa ait olan bilgi birikiminden yararlanmak en büyük saadetimiz olmalıdır. Şeytanın cahillere musallat olduğunu unutmayalım. Devamlı okumak, bilmek, yaptığımız bütün işleri bilgi temelinde şekillendirmek ilkemiz olmalıdır.

Tartışmayalım!

Etrafımızda bulunan kavgacı, hırçın her şeye muhalif olan insanları şöyle uzaktan gözlemleyelim. Acelecilik en büyük hatalara kapı aralayan psikolojik bir sorundur.

Kalem suresinde Allah’u Teala Peygamberimize ‘metin’ olmasını emrederek Yunus Peygamberin yaptığı gibi sabırsızlık göstermemesini emretmektedir. Sizde bazı konuları öğrenmekte aceleci olmayın. Bırakın yaşınız ilerlesin akla karayı seçecek vakitlere ulaşın ondan sonra hikmet sizin yolunuzu aydınlatacaktır. Muhakkak matematik bilimlerini sevin, rakamların sırlarına aşina olmak için çok ama çok çalışın.

Dünya ahretle tamamlanacaktır. Hayatın geçip gitmesi sizleri üzmesin hepimiz anne, babamız, dayımız halamızla ölümsüzlük diyarında hoşça vakitler geçireceğiz bu hiç ama hiç aklımızdan çıkmasın. Allah’a emanet olun kuzularım