Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunda "Bayrak Olayı" ve Anadolu'da milli mücadelenin fitilinin ateşlenmesiyle öne çıkan, kent merkezine hâkim tepede bulunan Kahramanmaraş kalesi, 2017 yılında bakıma alınmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda bakıma alınan kalede çalışmalar tamamlanmasına karşın kapısı kilitli vaziyette bekletiliyor. Neden kale açılmaz bilinmiyor?

Aslında bu şehirde o kadar gizli kalmış ve gün yüzüne çıkarılamamış birçok eser de bulunmakta. Yıllarca bu şehre turist gelmiyor denildi. Bunun için geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, büyük uğraşlar vererek şehrimize TÜRSAP yetkililerini davet edip, onlarla toplantı gerçekleştirerek Kahramanmaraş’a turist gelmesine vesile oldu. 2 yıldır şehrimize nereden baksak günlük 10 otobüs turist gelmekte. Gelen turist sadece kapalı çarşıyı gezebiliyor, kalenin kapalı olması nedeniyle buraya turist giremiyor.

Bence siyasilerimiz bir an önce kalenin açılması için girişimler yapmalılar. Kale bugünlerde açılmayacaksa ne zaman açılacak?