Aralık 2019’dan itibaren dünyayı etkisi altına alan Koronovirüs salgını Mart başından itibaren hem Türkiye’de, hem de İlimiz Kahramanmaraş’ta etkili olmaya başladı.

Devletimizin aldığı tedbirlerle en asgari seviyede zararla virüsün etkisinden kurtulmaya çalışırken virüsün öncelikle sağlık sektörünü sonrasında tüm ekonomik sektörleri etkilediği bir gerçek. Tüm dünyada mecburen alınan tedbirler neticesinde iş durdurmaların, işçi çıkarmaların boyutu alarm seviyesine gelmeye başlamışken Türkiye’nin 17. Büyük ihracatçı kenti olan Kahramanmaraş’ta işverenlerin azami gayretiyle bu durum en az kayıpla atlatılacak gibi görünüyor.

Başta tekstil, çelik, kuyum ve daha birçok sektörün öncü şehirlerinden olan Kahramanmaraş’ta üretim kesintiye uğramadan asgari şekilde devam ederek hem ekonominin, çarkları devam etmiş hem de, personellerin mağdur olması engellenmiştir.

Dünyanın virüs sebebiyle maskeye koruyucu kıyafete ihtiyacı olduğu ve ulaşamadığı şu günlerde Kahramanmaraş’ın tekstil devlerinden ve binlerce çalışanı olan Kipaş, İskur, Arsan ve ismini sayamadığımız firmalar pandemi sürecinde ürettikleri maskeler ve koruyucu kıyafetlerle hem Türkiye’nin, hem de dünyanın ihtiyacını karşılayarak önemli bir rol almıştır.

Bu bağlamda bu zor zamanda gerek devletine, gerek Kahramanmaraş halkına destek veren tüm sektörlerimizi, firmalarımızı ve onların değerli çalışanlarını canı gönülden alkışlıyor, bu sürecin biran önce bitmesini temenni ediyoruz.