Yeni kabine açıklandı. Eğer bir önceki kabinede bir bakanımız varsa, açıklanan kabinede artık bakanımız olmama ihtimali çok yüksek olduğu için, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın yeni kabinede olmaması bizi üzse de çok şaşırmadık.

                  Daha önceki yazılarımda da bahsetmiştim; Ak Parti kurulduğundan beri, tüm seçimlerde en çok oy veren ilk 5 il arasında olan Kahramanmaraş’ımızın neden bu kadar bakan hasreti çektiğine bir türlü anlam veremiyoruz. Birçok bakanın çok uzun yıllar görevlerinde kaldığı Ak Parti Hükümetlerinde, bir kabine değişikliğinde ilk koltuğundan olan nedense bizim siyasetçilerimiz oluyor. Mayıs 2016’da 65.Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Kaynak, yeni kabinede yer almadı. Sadece 14 ay gibi kısa bir süre bu görevinde kalan Kaynak, yatırımlar için gerekli maddi manevi desteği şehrimize verdi. Ümidimiz görevinde daha uzun süre devam etmesiydi ama olmadı. Yaklaşık 15 yıllık Ak Parti iktidarında gerek Mahir Ünal’la, gerekse Veysi Kaynak’la en güçlü zamanını yaşayan şehrimizin yeni kabinede bir bakanı ve artık ne yazık ki bir Başbakan Yardımcısı da yok.

                  Hükümetin oy bağlamında riskli gördüğü, kaybetmemek için farklı projeler uyguladığı bir çok il var. Bunlardan en önemli örneği komşumuz Gaziantep’te , Belediye Başkanlığı’na aday olarak eski bakanlardan Fatma Şahin’i aday göstermeleri ve onun da seçilmesi oldu. Sanırım Kahramanmaraş nasıl olsa elde, ekstra bir çaba göstermemize gerek yok diye düşünüyor yetkililer. Ama olan yine bu güzel şehre ve insanlarına oluyor. Sıkça Bakanları olan illere baktığımızda, bakanlık dönemlerinde nasıl geliştikleri, o şehre nasıl yatırım aktığını görebiliyoruz. Milletvekillerimiz şehrimiz için ne kadar çalışsalar da, o şehrin bir bakanının olması çok farklı bir güç ve itibar demek. Veysi Kaynak’ın Başbakan Yardımcılığı döneminde sadece ülkemize dair açıklamaları Kahramanmaraş’tan yapması bile bize ne kadar katkı sağladı, diğer faydalarını siz düşünün.

                  Artık bu şehrin hükümete verdiği desteğin her anlamda bir karşılık bulmasını bekliyoruz. Yatırımların hız kesmeden devam ettiği, mega projelerle şehrin çehresinin değiştiği, değişen çehre ile gelişen modern bir şehir olmasını istiyoruz artık şehrimizin. Biz de problem yok değil tabi. Sayın Cumhurbaşkanımız şehrimize gelmiş halka hitap ediyor. “Elim boş gelmedim bu güzel kente” diyor. Tam yeni yatırımları veya müjdeleri açıklayacak,  toplanan vatandaşlar “idam isteriz” diye sloganlar atmaya başlayınca Cumhurbaşkanımız direkt o konuda açıklama yapmaya başlıyor. Halk olarak da istemeyi öğrenmemiz gerekiyor.

Başka şehirler nasıl istiyor ve yatırımlar yağıyorsa bizlerin de hem halk olarak hem siyasiler olarak  istemeyi öğrenmemiz gerekiyor.