Vallahi de billahi de öyle yazdı gazeteler. Haberi 15 Mart tarihli Manşet Gazetesi’nde okumasam, senelerdir kültür ve turizm il müdürlüğü görevini sürdüren Seydihan Küçükdağlı’dan duymasam inanmayacaktım.

İlahi Seydi müdürüm, beni güldürdün, Allah da seni güldürsün, e mi?

İl müdürlüğü olarak turizmi geliştireceklermiş.

Zaten şimdiye kadar inanmamıştım, haber beni daha çok güldürmeye yetti, o kadar. Ne deyim, Allah seni güldürsün Seydi müdürüm.

*

Neymiş bu uygulama diyeceksiniz ki, haberden devam edeyim, daha iyi anlaşılsın diye…

“2021 yılında hayata geçirilen iletişim stratejileri çerçevesinde, uluslararası alanda destinasyonların daha etkin tanıtımını desteklemek amacıyla, kültür ve turizm bakanlığı tanıtma genel müdürlüğü ve Türkiye turizm tanıtım ve geliştirme ajansı (TGA) bünyesinde ‘İller ve destinasyonlar tanıtım çalışması’ adı altında verilen organizasyon kurulmuş.

Kahramanmaraş’ın ve tarihi güzelliklerinin tanıtıldığı uygulamada kentin turizm potansiyelinin artacağı gözleniyormuş.”

Siz ne anladıysanız bilemem de, ben anladıysam Arap olayım!        

*

Seydi müdürüm uygulama hakkında; ” … İlimizin turizm potansiyelinin dünyaya aktarılması çalışması tamamlandı. Türkiye Turizm ve Geliştirme Ajansı ile bizlerin işbirliği ile turizm potansiyelimizin ön plana çıkarılması kapsamında hazırlanan ve ilimiz turizmine yön verecek olan’goturkiye.com’ destinasyonu yayına başlamıştır”

Gene bir şey anlamadım. Müdürüm yaklaşık 17 senedir bu kurumun başında. Bu süre içerisinde turizm adına bir başarılı, etkin ve kalıcı uygulamasını, çalışmasını, projesini göremedik ama sağ olsun, Seydi olan adını Seydihan olarak değiştirdi ya, o bile bir sulu nimet bizim için!

Yani bir değişiklik oldu Kahramanmaraş’ta, o da kendi adı…

Hatırlarsanız, seneler önce görevinden alınmış, mahkeme kararı ile geri dönmüştü. Demek ki arkası sağlam. Demek ki kimse dokunamıyor, demek ki Ankara’da dayısı var. Demek ki gücü sırtını dayamış, demek ki dokunulmazlığı var!

Belki de kimsenin gücü yetmiyor!

O denli yani…

Helal olsun der, saygı duyarım!

*

Allah yalanı sevmez, bu 17, belki de daha fazla yıllar içinde broşürler bastırdı, davetlere katıldı, toplantılarda ön sıralardaki yerini korudu, gezileri ihmal etmedi, ancak bu sektörle alakalı kimi dinlediysem, kiminle hanek ettiysem, dinime imanıma bir Allah’ın kulu çıkıp da ‘Yahu bu adam Kahramanmaraş turizmini ayağa kaldırdı, bizlere şu faydası dokundu, bugün bu şehirde turizm atlaması yaşanıyor ise Seydihan Küçükdağlı müdürümüzün sayesinde!’ demedi.

Dedilerse de ben duymadım. Ya benim kulağım sağır, ya millet içinden, aklından geçenleri anlatmaktan aciz!

Acaba hangisi…

*

Seneler önce, benzer bir yazıda eleştirmiştim inceden inceye. Bana gönül koymuştu.

Allah var, kendisi sempatik, cana yakın, munis, dili tatlı, güler yüzlü, babacan adam.

Ki dürüst de…

Hepsine eyvallah da, turizm adına bu şehire ne kattı, hangi kazanımları firmalara, kurumlara sağladı, onu bilen yok işte.

*

Varsa duymadığım, bilmediğim, bir gün bir paça içerken (ki çok sever) anlatırsa, bilgilendirirse kendisine dua ederim!

Bilir kendisi de, dünya dua üzerine!