Geçenlerde Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği sahur programında Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç projelerle ilgili yaklaşık bir saatlik bir sunum yaptı. Bir çok kez köşelerimizde sorduğumuz sorulara bu program da kısmen de olsa cevaplar aldık.

                  Şehrimizin gittiğimiz bir çok şehirde görmeye alıştığımız ve imrendiğimiz şantiye havasına bürünmesi ilk başlarda hepimizin hoşuna gitse de, şimdilerde alternatif güzergahlar üretilmeden kapanan yollar özellikle ramazan ayının yoğun trafiğinde sürücüleri çileden çıkarır oldu. Şekerdere ana yolu kapalı, Trabzon caddesi yayalaştırma çalışmaları için kapalı, doğal olarak ara yolları kullanmak isteyen sürücüler herhangi bir çalışma olmasa da yine kapatılmış yollarla karşılaşıyorlar. Kapalı ana güzergahlara alternatif yolların da tıkanmaması için yapıldığı anlaşılan bu uygulamalar, zaten sıkışık olan trafiği daha da içinden çıkılmaz bir hale sokuyor. Gönül isterdi ki bu güzel yatırımlar zamana yayılsa ve insanlar bu kadar zorlanmasa ama başlandı bir kere ve ümidimiz bir an önce bitmesinden yana.

                  Programda şehrimizin hem merkez hem diğer ilçelerine yapılan yatırımlar da anlatıldı. Yapılan projeler, planlananlar ve yapılmakta olanlar bir bir anlatıldı. Marjinal ve marka projelerden olan ve halkımızın merakla beklediği teleferik ve yapay sahil projelerinin de başladığını öğrendik. Teleferik projesinin terasa kadar olacağını, neden özel bir kurumun tesisine kadar yapıldığını sorunca, sayın başkan teras tesislerinin belediyeye ait olduğunu, teleferik projesinden sonra kendilerinin işleteceğini söyledi. Bizce teleferik projesi gibi önemli ve marka değeri olan bir projenin terasa kadar değil de Ahir Dağı’nın tepesine  kadar olması, ulaştığı yere önemli markalarla yap-işlet-devret mantığıyla anlaşılarak güzel  cafe-restorant tarzı işletmelerle şekillenmesi çok daha iyi olurdu. Yine yatırımın şehre ne getireceğini zaman gösterecek.  Menzelet baraj gölüyle alakalı da bazı gezi amaçlı deniz araçlarının alındığını duymak beni gerçekten de sevindirdi. Tekke mevkiinin kentsel dönüşüm planlamasında ilk sıralarda olduğunu, Selçuklu Mimari tarzında şehrin silüetini tamamlar nitelikte bir projenin devreye sokulduğunu görmek de bizi heyecanlandırdı. Ancak Tekke mevkiinin ne kadar zor bir proje alanı olduğu bilinciyle sayın başkana kolaylıklar diliyorum.

                  Siyasette şu anda Kahramanmaraş’ın görmediği mevkilerde değerli siyasetçilerimiz var. Veysi Kaynak, Mahir Ünal ve Celalettin Güvenç. Sayın Erkoç güzel projelerden bahsetti, bizler de bir bir yatırımlara şahit oluyoruz. Bunlar güzel şeyler. Ama milyonlarca liranın konuşulduğu bu dev projeler tamamlanırken, şehre gelecek turistlerin hala hangi yollarla bu şehre geleceği çok önemli bir soru. Yol medeniyettir. Bu havayolu, denizyolu, demiryolu, karayolu olsun tüm dünya için en önemli turizm faktörü ulaşımdır. Güçlü siyasetçilerimizin şehrimizi başarıyla temsil ettiği bir dönemde şehrimizin ulaşım problemlerinin herkes için bir an önce çözülmesi, şehrin, bölgenin ve ülkenin gelişimine önemli katkılar sağlayacaktır.