Cumartesi gecesi saat 02.30...İnsanları yattıkları derin uykudan kaldıracak kadar korkunç bir feryat:’İmdat, yardım edin! Ambulans! Ambulans!’

Ses karşı binadan geliyordu.Bu çığlıkları duyduğumda da halen uyanıktım;TRT Belgesel’de bir programa kendimi kaptırmıştım.

Hemen balkona koştum.2-3 kişinin koşuşturmalarını gördüm.O an aklıma da bir yaralama olayı geldi.Çevreme baktığımda karşı binadan ve bizim apartmandan da insanların bu seslere kayıtsız kalmadığını gördüm.

Ve kısa zamanda gerçek ortaya çıktı. Madde bağımlısı iki genç, ailelerinin evde olmadığı saatlerde yüksek dozda uyuşturucu kullanırlar.Esrarın etkisiyle de kendilerini kaybederler.İşin garibi yardım feryatlarına tekbir sesleri de karışıyordu

O gece gözüme uyku girmedi.Bir baba ve eğitimci olarak çok düşündüm.Nerede hata yapıyoruz;gençlik nereye gidiyor?..

Türkiye, dünyada genç nüfus oranı yüksek olan ülkelerden birisidir. Genç nüfus, ülkenin önemli stratejik unsurlarından biridir.Gençlik üzerinden de ülkemize karşı bir saldırı var.Bu  saldırının uluslararası boyutunu kesinlikle göz ardı etmemeliyiz. Uyuşturucu kullanımının yabancı istihbaratlar ve uyuşturucu mafyası tarafından, özellikle teşvik edilip organize edildiği bilinen bir gerçek..

Bu tehlikeden ilimiz de nasibini alıyor.Ulusal bir araştırmanın verileri kaygı verici... Kent merkezindeki 7 bin 632 lise öğrencisinden 1541’i ile görüşülerek yapılan ankete göre, lise son sınıf öğrencilerinin yüzde 16’sı esrar içiyor.

Ankete katılan öğrencilerin yüzde 57.2’si erkeklerden, yüzde 42.8’i kız öğrencilerden oluşurken, madde kullanan öğrencilerin yüzde 32.3’ü uçucu maddeleri, yüzde 30.1 esrarı, yüzde 8.6’sı bonzai zehrini tercih ettiklerini söyledi. Araştırma sonuçlarına göre öğrencilerin yüzde 6.5’inin eroin, yüzde 4.3’ünün de ecstasy kullandığı anlaşıldı.

Öğrencilerde Maraş otu ve madde kullanım düzeyi yüksek oranda bulunurken, lise son sınıfta eğitim alan gençlerin büyük çoğunluğu kullandıkları uyuşturucu zehrine ulaşmakta zorlanmadıklarını belirtiyorlar.

Araştırmada, meslek liselilerin görece olarak genel liselilerden daha çok uyuşturucu kullandığı vurgulandı. Ayrıca araştırmada, babası hayatı boyunca hiç okula gitmemiş olan öğrencilerde madde kullanımı, babası ilkokul ve daha yüksek tahsil yapanlara göre daha yüksek oranda tespit edildi.

Yazık,çok yazık!.. Geleceğimiz büyük bir tehdit altında. Gençliğine yatırım yapmayan bir toplum geleceğini de kaybeder Bir ulus kültürünü, milliliğini ve toplumu bir arada tutan değerleri kaybederse varlığını da yitirir.

Burada en önemli görev ebeveynlere düşüyor.Aile yapısı ve milli eğitim ,madde karşıtı duruşun anahtarıdır.Uyuşturucu terörüne karşı topyekun mücadele etmekte ayrıca ulusal bir görevdir.