Teknokent konferans salonunda düzenlenen çalıştaya, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi gibi önemli üniversitelerden değerli profesörlerin katılımının yanı sıra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Alptekin Yasım, KMTSO Başkan Yardımcısı Hikmet Gümüşer ’de katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, “Bu çalıştay ile şehrimizde ortak akılla çözümler üretilmesi hedeflenmiştir” dedi. Yasım’ın konuşması sonrasında KMTSO Başkan Yardımcısı Hikmet Gümüşer konuşma gerçekleştirdi. Gümüşer,  “Bu tarz organizasyonları yapmak oldukça önemli. Çünkü şehrimizin daha iyi toparlanabilmesi için geleceğe daha iyi bir şekilde hazırlanabilmesi için önemli fikirleri masaya yatırmak, farklı akademik görüşleri de almak ve akademik görüşlerden de yola çıkarak şehir dizaynı yapmak, sanayi dizaynı yapmak bizler için oldukça önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ OLARAK HER ZAMAN ŞEHRİMİZE DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Prof. Dr. Alptekin Yasım, “Bu çalıştay ile şehrimizde ortak akılla çözümler üretilmesi hedeflenmiştir. Biz de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak her zaman şehrimize destek vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyorum” dedi.

Screenshot 1-6

KAHRAMANMARAŞ’A YATIRIM GELMESİNE ÖNCÜLÜK YAPIYORUZ

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hikmet Gümüşer, Kahramanmaraş’ın ekonomik olarak toparlanma süreci hakkında yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak depremin birinci yıl dönümünde birtakım etkinlikler yapmak istedik. Bunlardan bir tanesi de Kahramanmaraş'taki yaşanan depremin ekonomiye verdiği zararlar ve geri toparlanmanın nasıl olacağı üzerine oldu ve bu çalıştayı gün boyu Teknokent’te düzenledik. Kahramanmaraş ekonomisini biraz daha yüksek teknoloji tanıştırıyoruz. Artık buraya savunma sanayi alanında çok önemli yatırımlar yapılacak ve biz de Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu yatırımların öncülüğünü yapıyoruz. Bu yatırımların buraya gelmesi için ön ayak oluyoruz. Umarım Kahramanmaraş'ın deprem sonrası sahip olduğu hızlı toparlanma ivmesi bundan sonra artarak devam eder ve Kahramanmaraş 6 Şubat 2023’ten çok daha iyi bir noktada kendisini bulur. Bu depremde yaşanan bazı olumsuz şeyleri bir fırsata çevirerek çok daha iyi bir geleceğe hazırlıklı olur ve geleceğin gerektirdiği koşullarda, gelişen bir sanayiye sahip olur.

Screenshot 3

TİCARET VE SANAYİ ODASI 12 BİN TANE ÜYEYİ TEMSİL EDİYOR

Aynı zamanda şehrimiz ekonomisine daha da iyi günlere götürebilmek için, çok değerli akademisyenlerimizle, çok değerli üniversitemizle, teknokentimizle iş birliği yapıyoruz. Kahramanmaraş'ta 2 bine yakın büyük sanayi işletmesi var. Aynı zamanda çok canlı bir küçük sanayisi var. Gerçekten şehrini seven, şehrinde yaşamak isteyen bir genç topluluğu var. TÜİK'in yaptığı bir araştırmaya göre doğduğu şehirde en fazla yaşama oranı Türkiye'de Kahramanmaraş’tır. Bu bizim için oldukça önemli bir gelişme. Aynı zamanda ekonomik kalkınma için ve yeniden deprem sonrası ekonominin toparlanması için en önemli motivasyonumuz olan insan gücüne ve insan kaynağını bu şekilde sağlama hedefindeyiz. Şehirde hala canlılık var. Büyük sanayinin getirdiği, ardından küçük sanayiye ve çarşı pazara da yansımasıyla bir ekonomik akış söz konusu. Bu ekonomik akış şehrimizi canlı tutuyor. Bizi yeniden geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor” şeklinde konuştu.

Muhabir: Melisa Türkmen