"Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor" üç yaşında... Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Onikişubat Belediyesi’nin ortak protokolü ile düzenlenen ödüllü kitap okuma yarışmasının birinci etabı olan okul birincilerini belirleme sınavı cuma günü yapılacak.

Sınav çarşamba günü yapılacaktı. Son anda gelen bir yazı ile cuma gününe ertelendi.

Kahramanmaraş'ta son yıllarda eğitim adına güzel işler yapılıyor. Burada İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt'un eğitim alanındaki özverili yaklaşımı dikkat çekiyor... İlimizin eğitim seviyesini yükseltmek için yaptığı katkıları, Kahramanmaraş ilgiyle takip ediyor. Sayın Akkurt, Sinop İl Milli Eğitim Müdürü iken, Sinop’u Türkiye'nin eğitimde en başarılı illeri arasına katmıştı.2014 Temmuz ayından bu yana Maraş'ta da başarılı işlere imza atıyor. "Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor' projesi Onikişubat Belediyesi ortak ürünü... Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in eğitime verdiği önem ve katkıları unutulmamalı... Şehrimize artı değerler katan iki ismi de yürekten kutluyorum.

Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor projesi kitap okumayı sevdirmek ve alışkanlık haline getirmek için il geneli ilkokul 3. ve 4.sınıflar, ortaokul ve ortaöğretim kurumları seviyesinde tüm öğrenciler katılabiliyor. Proje kapsamında yazar-okul buluşmaları gerçekleşiyor.

Kitap okuma alışkanlığı aslında çocukluktan itibaren kazanılması gereken bir hobidir. Aslında hobinin de ötesinde, kişinin kendini geliştirmesi, birçok yeni bilgi öğrenmesi ve hayal dünyasının daha zengin olabilmesi için mutlaka okunması gereken kitaplar, her yaş grupları için farklı şekilde konumlandırır.

Kitap okumanın önemi saymakla bitmez... Ohio Devlet Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırma, kitap okuyan kişilerin farkındalık seviyelerinin yükseldiğini, böylece karşılaştıkları zorlukları daha iyi atlatabildiklerini, kitap okumayı seven insanların farklı kültürlere ait insanlarla daha iyi iletişim kurabildiklerini gösteriyor.

‘Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor “projesi şimdiden meyvelerini vermeye başladı. TEOG ve üniversite sınavlarında gelen başarılarla bunu görüyoruz. İlimiz eğitimde çıtayı yükseltmeye başladı. Yakın bir zamanda daha iyi noktalara da geleceğine inanıyorum.