Şükretmek, tevekkül neticesi teslimiyetin en güzelidir. Ne zaman başımıza kötü bir hadise gelse daha kötüsünü düşünüp şükrederiz. Örneğin aracımızla ciddi bir kaza yapsak, canımıza bir şey gelmediği için şükrederiz. Küçük sıyrıklarla atlatsak, daha kötüsü olmadığı için şükrederiz. Eee önce sağlık. Sağlık olmazsa hiçbir şeyin ehemmiyeti yok. Ne deriz hep, sağlık olsun.

İşte tamda bu ahvalde, yani hiç de sağlıklı günlerimiz olmadığı bu dönemde, ve hatta sevgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör beyefendi bile Covid belası ile mücadele ederken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığımız organizesinde 1.Uluslararası Şiir ve Edebiyat günleri düzenlendi.

Yok, ben gidemedim. Hiç bir organizasyonu canlı takip edemedim. Medyadan ve TV den takip ettiğim kadarı ile naçizane beklentim gibi, oldukça sönük, sessiz ve etkisizdi. Hani deyim yerinde ise, insanların canı ile uğraştığı dönemde şiir, edebiyat ve düzenlenen yarışmaların, insanların ilgi alanı dışında olması, çok da kanıksanacak bir durum değildi.

Öte yandan, gözlerimiz kendisini şiirin başkenti diye lanse eden bu şehrin şair ve yazarlarını aradı durdu. Yıllardan beri iki dergiyi birden çıkaran, genç şair ve yazarlara önder olan şair yazar Yalçın Yücel’ i aradı gözlerimiz mesela. Tarih alanında kendini ispatlamış Mehmet Işık, şair Niyazi Kara, şair Hanifi Yılmaz, yıllardan beri Alkış dergisini omuzlayan sayın Oğuz Paköz’ ü aradı örneğin gözlerimiz. Sevgili Metin Acıpayam ı aradı. Edebiyata yüreğini koymuş Mesut Bilal Buğday, Veysel Altunbay’ı aradı gözlerimiz.

Şehirdeki onlarca belki yüzlerce şairi çatısı altında bulunduran Vesselam dergisi, Alkış dergisi, Usare dergisi... Bunları ayakta tutmak için her türlü fedakarlığı gösteren yayım kurulu üyeleri neredeydi?

Kahramanmaraş ta bulunan 150 civarı şair yazar.. Yok... Yokmuş. Keşke birer kişisel davetiye ile onurlandırılsalardı. Keşke dergilerin birer flamaları asılsaydı. Keşke dergi genel yayın yönetmenleri ödülleri takdim etseydi.

Hani belki de ülkenin geleceğini şekillendiren çocuklarımızın eğitimleri bile ertelenirken, bu etkinlikte bir süre ertelense ve gerçek anlamda bayram coşkusu ile gerçekleştirilseydi.

Neyse... Diyoruz ya, her şeyin başı sağlık. Sağlık olmadığından sağlıksız oldu muhtemelen...

Sağlık olsun.