Ve Kadın Girişimciler Derneği… Yani kısa adıyla; KAGİD…

Senelerdir bu derneğin başkanlığını başarı biri şekilde sayın Kibar Özdemir yaptı. Sanıyorum 15 seneyi buldu hayata geçmesi ve faaliyeti.

Çok başarılı işlere imzasını attı sayın Kibar Özdemir. Kadının sesini duyurdu, kadını iş hayatına çekme ve onu destekleme adına özverisini esirgemedi, hep kadınların yanında oldu, kadınların ekonomik özgürlüğe kavuşması için çırpındı. Siyasetinde de, ticaretinde de güven verdi, sivil toplum kuruluşu kanaat önderi sıfatıyla saygınlığını hiç yitirmedi.

Siyasetinde de, ticaretinde de hep zirvede olurken, O’na yoruldu demek büyük saygısızlık olur, haddim de değil. Ancak çok sevgili eşi Mehmet Özdemir’i kaybettikten sonra, mental yorgunluk oluşabileceğini düşünmedim değil.

Nöbeti, bayrağı, diğer anlamda direksiyonu artık devretmenin vakti geldi diye düşünürken, değerli meslektaşlarım Neşe Yıldızhan ve Sibel Atıcı’nın hazırlayıp sundukları KENT KULİSİ canlı yayınında, Kocabaş Konağında, bunun işaret fişeğini çaktı.  Kongre tarihini belirleyip emaneti devretme vakti geldiyse, gemi de limana yanaştı ise, yapacak bir şey kalmamış demektir. İnandığı, güvendiği, başarılı olabilecek bir arkadaşına emaneti devredecek!

Şimdiden hayırlı olsun!

*

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu… Yani kısa adıyla ASKF…

Pandemideki gevşeme sebebiyle dernekler kongrelerini yapmaya başlamışken, bir cesur karar da bu dernekten geldi. 20 Mart’ta kongreye gidiyorlar.

Amatör futbol başta olmak üzere, amatör branşların tüm dallarını bir arada toplayan ASKF, kongre sürecini başlatırken, mevcut başkan Ergün Önal yeni dönemde aday olmayacak.

O bakımdan şimdilik iki adayın olduğunu biliyoruz. Senelerin spor adamı, Ekrem Spor namı ile tanıdığımız Ekrem Karaoğlan ile Efdal Karaçalı adaylar.

Şimdi emanet el değiştirecek.

Bakalım, ayın 20’sindeki kongrede ipi kim göğüsleyecek, zafer şarkılarını kim söyleyecek! Başarı hikâyesi yazacak, iz ve eser bırakacak, amatörü kalkındıracak, spor camiasını kucaklayacak her kim ise, kim hak ediyorsa, ona şimdiden hayırlı olsun!

Bu arada, sevgili Efdal Karaçalı da cumartesi günü; düzenleyeceği basın toplantısında adaylığını açıklayacak.  O da bu şehir için, amatör spor kadar profesyonel spor için de heyecan duyan bir kardeşimiz.

Ya nasip, ya kısmet!

*

Bize göre bu ayın en önemli kongrelerinden biri de Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği. Yani MÜSİAD…

2 sene önce emaneti Mustafa Buluntu’dan devraldıktan sonra ivme yakalayan, çıtayı yükselten, üye sayısını artıran, etkinlik ve ziyaretler yanında kuruma kimlik kazandıran Sami Kervancıoğlu yine aday. Dostları, arkadaşları ve en önemlisi genel başkanları sayın Abdurrahman Kaan kalması yönünde ısrar edince, sayın Kervancıoğlu da bu ricayı, bu talebi kıramadı, ‘peki, devam!’ demek zorunda kaldı.

Allah var, başarılı da oldu 2 sene içinde.

Bize göre, şehrimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları içerisinde en aktif, en popüler, en hareketli olanı MÜSİAD. Bu günlere gelmesinde, sayın Kervancıoğlu’nun emeği, payı büyük. Devam etmesi isabetli bir karar olmuş.

*

Gelelim BARO’ya…

Başkan Muhammet Burak Gül, her ne hikmet ise, hangi geçerli nedene dayandıysa, neyi bekledi, neyi ummak istediyse, kongre tarihini mayıs ayı sonuna koydu.

Oysa bugün başvursa, Ramazan Bayramı öncesi işi bitirecek iken, kongreyi uzatmalara koymasına kimse bir anlam veremedi. Rakibi olan, işini gücünü ve bürosunu Kahramanmaraş’a taşıyan genç adam Av. Sinan Ölker, ciddi ciddi adayım diye sahaya çıkarken, bize göre seçimi Ramazan Bayramından önceye almalıydı Başkan Gül.

Bir düşündüğü vardır muhakkak!