Sürücülerin yoğun uğraşları, yedikleri cezalara itirazları ve mahkemelerin kararları doğrultusunda serbest bırakılan araçlarda cam filmi uygulaması 6 ay sonra tekrar iptal edilerek yasaklandı.

Araçlarda Güneş ışınlarını süzen, yaz aylarında klima kullanımını azaltarak yakıt ve çevre ekonomisi sağlayan, görsel olarak ta araca belli bir şıklık sağlayan cam filmi, yüz liradan üç yüz liraya kadar bir fiyatla uygulanabilmekte idi. Araçlarda cam filminin serbest bırakılmasıyla binlerce aracın cam filmi uygulaması yaptırdığı bilinmekte.

Yeni çıkan yasaklamayla sadece 3,4 gün içerisinde Gazetemizin yaptığı konuyla ilgili haberde sadece üç esnafın 4 gün içinde altı yüz araçtan cam filmi söktüğü ortaya çıktı. Ekonomimize, halkımızın psikolojisine olumsuz etki eden bu uygulama ne zaman standarda bindirilecek. Yüzlerce liralar harcayarak cam filmi uygulaması yaptıran vatandaşlar cam filmini söktürmek için bile para öderken bu zararlarını kim karşılayacak. 6 ay sonra yeniden bir kararla cam filminin yeniden serbest olduğunu var sayarsak yeniden cam filmi yaptırmak isteyeceklere yazık günah değil mi? Cam filminin serbest olduğu dönemdi cam filmini yaptıran ve konudan habersiz olup hali hazırda araçlarında cam filmi bulunan vatandaşların trafik ekiplerince durdurulması halinde 427 TL cezanın vatandaşa bir zulüm olduğu gerçeğini kim göz ardı edecek? Bu uygulama çelişkilerinin bir an önce çözülerek halkın mağduriyetinin giderilmesi, yeni konulacak uygulamalarında böyle yapboz yapılarak değil, uzun araştırmalardan sonra uygulamaya alınması veya kaldırılması hep ekonomik, hem de sosyal açıdan halkımızın karşılaşacağı zararları en aza indirecektir.