Kadir,Kuranı Kerimin 97.suresidir ve 5 ayettir.Mekke döneminde indirilmiştir.

Arkadaşlarınız arasında ismi Kadir olanlar var değil mi?Belki de sizin de adınız Kadir dir.Milletimizin din sevgisi öyle büyüktür ki evlatlarına ad koyarken dini kavramları özellikle seçmiş ve ondan hayır,bereket ummuştur.

Allah her insana gönlünün muradını versin.

Kadir;değer,güç,rütbe,şeref gibi manalara gelir.

Sıradan geçip giden günün birden bire değerli sayılmasının sebebi nedir?Elbette Kuranı Kerim in indirildiği zaman olmasıdır.Vakiti ve mekanı şereflendiren o anlar ve oralar da yapıp edilenlerdir.

Kuranı kerim o geceyi şereflendirmiştir.

Hayatımız geçip giderken bazı anları unutmuyor o vakitleri yıllar içinde hep anıyoruz.İnsanı önemli yapan işte budur.Zamana ve mekana Hakkın nazarıyla bakıp ona değer vermek.

Kuranı Kerimle Hz.Peygamber insanları uyarmış varlığı anlam potasına tekrar taşımıştır.İman,ibadet,ahlak,hukuk,iktisat,estetik özellikleriyle insanlığa yol gösteren Kuranı kerim bu gece de indirilmeye başlanmıştır.

Niçin yaratıldık?

Varlığımızı kuşatan bu soruya verilecek bir cevap olmalıdır.

Çalışmanın önemi büyük bakın bu sure de Allah u Teala melekler ve ruhun bile devamlı çalışma içinde olduğunu belirtiyor.Tembellik bizi insanlıktan çıkarır.Çok çalışmalı verimli alanlar da farklı çalışma projeleri hazırlanıp yarınlar planlanmalıdır.Tembel olanı Allah de sevmez kulu da.

Nasıl çalışmalıyız?Elbette bunun bazı yolları var her insan önce kendine bakıp özelliklerini tespit etmeli zeka kapasitesine öğrendikten sonra öğretmenlerinin rehberliginde yılmadan çalışmalıdır.Yazılan bazı kitaplar var ülkemiz çalışma stratejileri açısından önemli bir yere geldi bu birikimlerden yararlanılmalı.Çok çalışın demekle çalışma olmaz her insan kendi psikolojisine uygun bir tarz bulmalıdır.

“Kandil Gecesi”diyoruz ya bu geceye aynı zaman da.Ne güzel.Korkulan karanlık gidiyor yerine sevinçlerin çoğaltıldığı güzel aydınlık zamanlar geliyor.Kandilleri kutlayalım büyüklerimizi arayıp onların hayır duasını almayı unutmayalım.

Kandiliniz kutlu olsun!