Şimdi 3’ü de muhalefette. Şimdilik diyorum. İlerleyen aylarda, yıllarda siyaseten ne yaşanır, kalkıp erken konuşmak, yorum yapmak yanlış olur. Zira yarınlar çok şeylere gebe. Daha köprülerin altından nice sular akacak nice taşkın dereler hasar yaratacak, belki de birilerinin canı yanacak.

Zaman en iyi ilaç.

Milliyetçi ve ülkücü camiayı temsil eden İYİ Parti, seneler önce kuruldu ve mecliste. Zaman zaman yıpratıcı, yapıcı eleştiriler getirse de, netice itibariyle sesini duyurabiliyor. Kahramanmaraş il kongresi ide iki gün önce gerçekleşti, tebrik ettiğimiz Av. Ahmet Çabukel güven tazeledi, yeniden seçildi.

Bu arada, medeni cesaretinden dolayı, üstelik de seçimi çok az bir oyla kaybeden siyaseti bilen Neslihan Koca Nergiz’i kutlamak istiyorum.

*

Genel başkanlığını eski maliye bakanlarından Ali Babacan’ın yaptığı, eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de destek verdiği söylenen DEVA Partisi, kendine siyasi arenada yer edinmeye çalışıyor. Sanıyorum kısa bir süre sonrası (muhtemelen kurban bayram) tamamen sahaya inecektir. İnsanların kafasının karışık olduğu, ekonomide bir şeylerin iyi gitmediği günümüzde, başlıkta adını saydığım partiler ne yaparlar, nereye koşarlar, nerede dururlar, bunu yazmak için daha erken.

Bu arada, siyasetin temiz yüzü, yıpranmamış isim, siyasi ve mesleki sabıkasını duymadığımız  Dr. İrfan Karatutlu, (bir kere daha hayırlı olsun dileklerimle…) atama ile partinin Kahramanmaraş İl Başkanı oldu. Şimdi ekibini kurmaya hazırlanıyor. Bir kere daha hayırlı olsun dileklerimizle…

*

Gelecek Partisi kurulalı 3-4 ay oldu. Sanıyorum Nisan ayı idi. Genel başkanlığını da eski başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu yapıyor. İl başkanı olarak atanan Av. Arif Gedemenli sessiz sedasız çalışmalarını sürdürürken, Demokrasi Meydanı karşısında güzel bir büro tuttu. Parti için.

Teşkilatlanma ve sahaya inme meselesini biraz ağırdan aldığını düşünürken, seneleredir AK Partide siyaset yapan Latif Öztürk Gelecek Partisi’nin Dulkadiroğlu İlçe Başkanı olarak atandı. Atanır atanmaz varlığını hissettirme adına 3 kez partili arkadaşları ve bölge halkı ile bir araya geldi. Baydemirli eski belediye başkanlarından İbrahim Öztürk’ün de oğlu olan Latif Öztürk, partiye ivme ve hareket getireceğe benziyor.

Eh, vatandaş da muhalefet partilerinin kımıldamasını, hareket etmesini, sahaya inmesini bekliyor. Dinlenilmesini, adam yerine konulmasını, dokunulmasını…

*

İktidar kadar muhalefet de olacak. Siyasetin olmazsa olmazı muhalefet. Güçlü bir muhalefet, iktidarı çalıştırır, harekete geçirir, enerjisini artırır. Uykularını kaçırsa da, fincancı katırlarına dokunulsa da muhalefet varlığını, gücünü ortaya koyacak, gösterecek.

CHP Milletvekili sayın Ali Öztunç, zaten tek başına ordu gibi maşallah. Rahat bırakmıyor iktidarı. Nerede sorun varsa, Öztunç’u orada görüyorsunuz. Boşuna atom karınca dememişler adama. Sorunların, sorumlu kimselerin üzerine üzerine gidiyor, çözüm önerileri için de mecliste konuşmadığı gün yok gibi…

Ancak o kadar olur!

*

MHP hareketsiz, suskun derken dün haberi de geldi, anlaşılan o ki kurban bayramı sonrası, kebaplar yendikten, haşlama etler mideye indirildikten sonra belirlenen takvim doğrultusunda 15 Ağustos’ta start alıyor. İlçe kongreleri önce. Afşin ve Ekinözü kongreleri ile bismillah denecek. Onu diğer ilçe, takiben de il kongresi hayata geçecek.