Daha dün İstanbul daydım.Geçen zamana bakıyor ve bu gün şaşırıyorum vakit nasıl da geçmiş.Her yıl bir İstanbul gezisi yapıyor kendimi hayatın doğal şartlarına göre yeniden gözden geçiriyorum bu yıl da öyle oldu İstanbul a gittim ve geri döndüm.

Maraş tan İstanbul un görünümü farklıdır bunun bütün Anadolu şehirleri için de aynı olduğunu biliyorum.istanbul insanı büyülüyor bunun kendine özgü şartları var biraz bilgi ve erdem sırların kapılarını açıyor.Yüzyıllık maddi ve manevi birikim İstanbul da kendini gösteriyor orada daha da çoğalıyor ve bütün Anadolu yu kuşatıyor.

İstanbul can veriyor!

İktidar orada,para orada,sanat orada,hayatın yeşerebilecek bütün umutları yine İstanbul da.İstanbul da yaşayan her insan şikayetçi olmakla beraber başka bir yerde yaşamak da istemiyor garip bir çelişki.Acaba İstanbul bunu nasıl sağlıyor?Her insanın cevabı farklı olabilir ama ortada bir gerçek var İstanbul hayatın merkezi orada zaman bile yirmi dört saat değil!

Kırlangıçlar Maraş a cemrelerle birlikte gelir.Baharı taşıyan kırlangıçların çığlıkları yüreğime İstanbul sevgisini düşürür bu hep böyle oluyor yıllardır.

Maraş da hayat dingin olur çünkü dört mevsim yaşanır bu da insanı yaşam karşısında diri tutar.Yolculuk için yapmam gerekenler var bunu geç de olsa öğrendim hesapsız kitapsız yola çıkılmaz dikkat,özen biraz da şansa ihtiyacım var işte bunları bir araya getirirsem İstanbul a gidebileceğim.Önce salih bir niyet ondan sonra arkası gelen işler evet İstanbul için üç koldan hazırlıklara başladım zorda olsa koordinatları oluşturdum.

Uçak yolculuğunu mutlaka deneyin korkuyorum olur mu demeyin insan oğlunun kuşlar gibi uçmak arzusunu siz de gerçekleştirin.Bir vakittir uçak yolculuğuna önem veriyor seyehatlarımı genel de uçakla yapmaya çalışıyorum bunun ruh dünyama katkılarını bir araya sizinle paylaşmak istiyorum.

Maraş tan öğle üzeri İstanbul a doğru uçmaya başladık bulutların beyaz dünyasının üstünde hayal bile kurmaya vakit kalmadan Atatürk havaalanına vardık.

Ne çok insan var,gelenler gidenler benim gittiğim dünyadan bir şekilde ayrılıp kendi alemlerine geri dönenler hayret ben gidiyorum onlarsa geri geliyorlar.Ülkem için seviniyorum maddi refah seviyesinde geldiğimiz yer umutlarımı daha da arttırıyor yapacak işler bizleri bekliyor.Farklı bir alış veriş ortamı yürüyen merdivenler dijital ortam,bilet derken kendimi birden metronun içinde buluyorum.İnsanların hepsi bana tanıdık gibi geliyor her insanı Maraş tan bir tanıdığım kişiye benzetiyorum içim den onları selamlıyorum.

Hızlı bir ulaşım rayların üstünden kayıp giden tren ve orada yeni gördüğüm davranış biçimleri.Teknoloji ahlakı denilen olguyu yaşayarak görmek şart. Marmarayın yapılışını baştan beri takip ettim birazdan içinden geçeceğimi düşünmek bile beni heyecanlandırıyor diye düşünürken kendimi Üsküdar meydanında buldum çok şaşırdım koca denizi geçtim bunu da dakikalar içerisinde yaptım gözlerime inanamıyordum ama İstanbul daydım.

Haydarpaşa da insanı nasıl bir İstanbul manzarası büyülüyorsa Üsküdar da insanı öyle kuşatıyor evet ben de oradaydım ve ruhuma İstanbul u nakşettim.

Edeplice yürüdüm dergaha vardım Aziz Mahmut Hüdayi nin eteğine yüz sürdüm ve İstanbul un bana esenlik getirmesini diledim.