Gördüğümüz, yediğimiz, içtiğimiz ya da dinlediğimiz şeylerin birde mutfak tarafı var. Bize sunulan şeylerin aslında ne kadar zorluklarla bizim önümüze geldiğini düşünmüyor değilim. Çoğu zaman da bunları merak ediyoruz, “nasıl yapıldı? Kim yaptı?” diye.

Aslen Adanalıyım. Adana’da müziklerimi icra ettiğim stüdyomuz var. Çoğu zaman da bir müzik, danışarak 100 akılla çıkıyor. Sık sık söz ettiğim gibi, işin mutfağı bu yüzden bi’ hayli zor. Aslında bastığınız 1 nota ya o günkü ruh halinizi ya da size verilen senaryoyu temsil edecek.

Börü dizisinin Soundtrack’ini nasıl yaptım?

Senaryo okundu, dizi yönetmeniyle nasıl bir şeyler olabilir tartışması yapıldı ve müzik kafada oturmaya başladı. Geriye kalan sadece akıllarda olan müziği dijitale yansıtmak ve üzerine söz yazıp kaydını almak. Alt yapısını 1 gün sonrasında bitirdim. Daha sonra alt yapı üzerine sözler yazıldı ve kayıt. Sadece bir şey eksik. Yaptığım alt yapı üzerine elektro gitar da yakışacaktı. Canlı elektro gitar kaydı alınıp alt yapının üzerine ekledim. Ve birkaç revizeden sonra, final.

Senaryonun, benim ve ekip arkadaşlarımın hırslarıyla oluşan o müzik dinleyicilerimizin kulaklarında yer aldı.

https://www.youtube.com/watch?v=wtmTlphjt54 linki üzerinden müziği dinleyebilirsiniz.