Türkiye’de gerçekten son yıllarda spor branşları üst düzeyde gelişmeye başladı. Bunun en büyük nedenlerinin başında nitekim Gençlik Spor Bakanlığı ve Genel Müdürlüğü’nün spor gelişimi adına yaptığı özverili çalışmalardır.

Özellikle Kahramanmaraş’ı son 5 yıl öncesine göre kıyaslarsak, bu gün her ilçede ışıklandırmalı suni çim saha var. Kahramanmaraş merkezde de daha 2008 yılına kadar bir Batıpark ve Belediye futbol sahası varken, bugün Vali Saim Çotur ve Doğukent futbol sahaları bulunuyor. Vali Saim Çotur spor kompleksi içerisinde Atletizm pisti, kapalı spor salonu bulunuyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası yanı başında Osman Sayın Kapalı spor salonunu da unutmamak gerekir. Bütün bu çalışmalar son 5 yıl içinde yapıldı. Yapılan bu çalışmalarda Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’yı ve ekibini de unutmamak gerekir.

Evet, Kahramanmaraş’a gerçekten son yıllarda yapılan spor tesisleri ile birlikte başarılı sporcularda çıkmaya başladı ve önümüzdeki yıllarda Kahramanmaraş bir spor şehri olma yolunda ilerliyor. Bu başarıların gelişmesindeki en büyük etken tepedeki kişilerin spora daha ılımlı yaklaşmasıdır. ‘Salla başı, al maaşı’ yapmıyorlar. Spor adına nasıl bir başarı yakalarız, onun hesabını yapıyorlar.

Ben ilkokulu Akçakoyunlu ilköğretim okulunda okudum, o yıllarda spor bu kadar yaygın bir branş değildi, folklar, hentbol ve atletizm gibi branşlar daha yaygındı. Okul bahçesi beton zemindi. 2 tane hentbol kalesi dikmişler sadece hentbol oynayabiliyorduk. O yıllarda Okul Müdürü Yalçın Abama idi. Futbol oynamayı okulda yasaklamış ve oynayanı gördüğü zaman bağırıp, çağırırdı. Ama şimdi insanların spora bakış açıları değişti ve her aile çocuğunu küçük yaşta bir spor branşına gönderme gayretine girdi. Hatta Okul Müdürleri de hafta sonları okullarda spor kursları düzenliyorlar. Çocuklar küçük yaşta spor alışkanlığı kazansın diye. Evet, yöneticiler bu düşünce ile gittikleri zaman spor daha çok gelişecektir.