Regaib gecesini Atik Valide Camiin de ihya ettim.Üsküdar dan oraya Yahya Kemal in tarifleriyle gittiğimi söylersem bana inanır mısınız?EskiToptaşı caddesinde Atik Valide cami için Çinili Cami tabelası dikkatimi çekti.Yahya Kemal İstanbul için benim vaz geçemediğim mihmandarımdır Üstadı rahmetle anarım,şiirleri aklımdan hiç çıkmayan üstadın heykeline Conrad Otelinin önünde rastladım.

Yedi iklim dergisi ile tanışıklığım yirmi yılı buluyor.Derginin düzenli okuruyum her ay yayınlanan dergi benim okuma faaliyetlerimin yol göstericisidir.Ali Haydar Haksal, Ahmet ve Müstakim beyler le uzun yıllardır tanışır dostluklarının esenliği ile yılları geçiririm.Yedi İklim Üsküdar da hemen belediyenin arkasında Hoca Evliya sokakta tarifi kolay bir yerde.Dergi uzun yıllar içinde farklı yerlerde bulundu ziyaretlerimi ihmal etmedim.Cuma ikindi sonrası orada toplantılar yapılır dergi hakkında görüşmeler de bulunulur.Osman Bayraktar ,Hasan Aycın la da orada birlikte olduk.İki Cuma toplantısına katıldım hem şehrim Nuhan Nebi Çam da oradaydı onunla yeni kitabı hakkında konuştum gönderdiğim gazetelerin ona ulaşmadığımı öğrendim Maraş a dönünce iade edilen gazeteleri aldım.

Genç dergisinden haberdar mı sınız? Mehmet Lütfi Arslan yönetiminde sekiz yıldır çıkan dergi kendi yolunu arama çabasında farlı projelerle yarınlara umut vermeye devam ediyor.Lütfi bey gayretiyle kendi diri tutmanın sırına ermiş.Süleyman Ragıb bey dikkatli özen gösterdiği ilişkilerle nice dostlukların kapısını aralar.Genç derginin önünde uzun bir yol var oradaki arkadaşlar hayatı kolay kılmanın erdemine ulaşacaklar.Genç dergi tarihi yarımadaya yerleşmek üzere benden duyurması.

Altınoluk dergisinin okuruyum.Çamlıca da yeni başlangıçlar içerisinde yoğun bir hareketlilik vardı ziyaretimi kısa tutdum ama kendi adıma yeni kararlar aldım.

İstanbul da bulunup da İstiklale çıkmamak olur mu?Maraş tan hep gördüğüm bu caddeyi ezberledim desem yalan olmaz.Ne kadar olay varsa hepsi orada bu sefer de öyle oldu yürürken kendimi yine bazı yürüyüş grublarının içinde buldum gösterilerin böyle bir tarafı var kendimi bu hareketlerin tam merkezinde buluyorum bir ara etrafıma baktım her şeyi farklı gördüğümün ayırımına vardım.

Mehmet Uysal arkadaşım bir vakittir tanışırız.Maraş da on iki yıldır çıkartığımız ALKIŞ dergisinin felsefecisi olan bu değerli yazarımızın yayınlanan kitapları var bulup okumanızı tavsiye ederim.Felsefe ağırlıklı konuşmalarımız oldu Oruç Arıoba nın bir kitabını konuştuk.

Sirkeci de ki dergi fuarının açılışında bulundum.

Asım Gültekin le tanışırız dergi fuarını birlikte dolaştık. Adem Turan, İbrahim Tenekeci, Şakir Kurtulmuş, Mehmet Raşit Küçükkürtül, Ali Haydar Tuğ da oradaydı.

Büyüyen Ay yayınlarını takip edin çıkan kitaplarını bulup okuyun.Mustafa Kirenci yayınladığı eserlerle kitap dünyasına farklılıklar kattı.

Dergah da uğradım .Mustafa Kutlu yu kendi halinde buldum bu hafta yazdığı yazısındaki “pilim bitti”ifadesini kendi ağzından duydum ne diyeyim erenler?

İsmail Kara beye kitaplarımı takdim edip iki de kelam edip yanından ayrıldım değerli Ömer Erdoğan hoca ya beni götürdü dostluğa vesile oldu.

Sezai Karakoç un ofisinin önünden geçtim yeni yerine taşınmış oraya gitme imkanım yoktu uğrayamadım.

Yıldız Sarayına gittim kütüphaneye üye oldum ve oranın müdürü Abdullah beyle tanıştım ona söz verdiğim kitapları Maraş tan gönderdim.

Bütün bunları hangi vakit e sığdırdım derseniz onu da sonra yazayım.