İncir, genellikle Asya kıtasının batısında yetişen ve taze hali yalnızca bu alana yakın yerlerde bulunabilen lezzetli ile ünlü bir meyvedir.

İncir lif, mineral ve antioksidan açısından çok faydalı bir besin kaynağı. Aynı zamanda içerisinde faydalı bir çok vitamin de barındırıyor. A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum ve klor olarak oldukça zengindir.

İncir lezzeti kadar faydalı yönleri ile birçok sağlık probleminin şifa kaynağıdır.

1- Bağırsak Sorunlarını Engelliyor

Üç tane incirde toplam 5 gram lif bulunuyor. Bu yoğun lif oranı ise bağırsak hareketlerinin sağlıklı bir şekilde işlemesini sağlıyor.İncirin faydalarından bir tanesi de, bağırsakların düzenlenmesine yardımcı ve bütün boşaltım problemlerinin tedavisinde oldukça etkili olmasıdır.

2- Diyet İçin Çok Faydalı

İncirin faydalarından bir diğeri de yüksek lif oranı barındırdığı için kilo kontrolünde de büyük kolaylık sağlamasıdır. Ancak yüksek lif oranının yanında doğal şeker içerdiği için gereğinden fazla kalori almanıza da neden olabilir. Bu yüzden eğer kilo probleminiz var ise incir tüketmeniz yararlı iken yüksek miktarlarda yememeye dikkat etmenizde fayda var.

3- Hipertansiyon Kontrolünde Etkili

İnsanlar sodyum ihtiyaçlarını genellikle tuzdan karşılıyorlar. Ancak yüksek sodyum ve düşük potasyum, hipertansiyona sebep olabiliyor. İncir ise yüksek potasyum ve düşük sodyum içeriği ile hipertansiyon sorunları için mükemmel bir yiyecek konumunda. İncir aynı zamanda sinirleri gevşeterek rahat bir gün geçirmenizi de sağlayacaktır.

4- İncir Yemek Kemikleri Kuvvetlendiriyor

İncir, sağlık uzmanları tarafından kalsiyum içeriği yüksek bir besin olarak değerlendiriliyor. Kalsiyum ise kemikler için en faydalı mineral konumunda.İncir aynı zamanda östropoz riskini de engellemeye yardımcı bir yiyecektir. Fosfor bakımından güçlü olması ile de öne çıkar bu yönden kemik zedelenmelerine karşı bir besin kaynağıdır.

5- Boğaz Ağrıları İçin Bire Bir

Yoğun müsilaj içeriği ile incir, boğaz ağrıları için faydalı bir yiyecek olarak görülüyor. Bu da tahriş olmuş boğazlar için inciryemenin yararlı olduğu anlamına geliyor, aynı zamanda ses tellerindeki acı ve stresi ortadan kaldırıyor.

SAĞLIKLI GÜNLER...