Günümüzde müziğin imparatoru denince akla İbrahim Tatlıses gelir.Futbolda imparator denince de sevsek de sevmesek de akla Fatih Terim geliyor..

Futbolculuğunda Milli Takım'ın ve Galatasaray'ın değişmez kaptanıydı Fatih Terim. Oyunculuk günlerinde hırslı ve agresif yapısı ile Türk futboluna damgasını vurmuştu;1986'daki jübilesinde Galatasaray taraftarı 'İmparator' tezahüratıyla uğurlamıştı onu.

1996'da Galatasaray'ın başına geldi. Sarı-kırmızılı ekibin başında bugüne kadar toplam 16 kupa kaldıran Terim, Türk futbol tarihinin Avrupa'da kazanılan ilk başarısı olan UEFA Kupası şampiyonluğunun da baş mimarlarından biri oldu.

Terim idaresinde 6 lig, 3 TSYD Kupası, 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu kazandı.

İkinci dönemi hayal kırıklığı oldu. Üçüncü döneminde Galatasaray'ı tekrar ayağa kaldırdı.İlk iki sezonda lig şampiyonluklarını kimseye kaptırmayan, TFF Süper Kupa'yı Fenerbahçe'ye karşı üst üste iki sene kazanan Terim, 2012-2013 sezonunda takımına UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynatmasına karşın, üçüncü sezonunda henüz 5 hafta geride kalmışken görevinden alındı.

Şimdi Galatasaray'da dördüncü kez teknik direktörlük görevine getirildi.Sarı-kırmızılı camiada dördüncü 'imparator' dönemi başlıyor.

Bir gerçeğin altını çizelim...Motivasyon ve taktik dokunuşlarıyla fark yaratan bir hoca olduğu konusunda kalitesi tartışılmaz... Takımın başına geçer geçmez de beklentileri karşılıksız bırakmadı. Göztepe ve Buca galibiyeti ile güven tazeledi.Sarı-kırmızılı takım iyi bir hava yakaladı;lider Başakşehir’in bir puan gerisinde...

Fatih Hoca’nın bir de A Milli Futbol Takımı karnesi var...Milli takım en çok galibiyeti Terim’in teknik direktörlüğü döneminde aldı. Milli Takım’ın başında, Euro 2008’de yarı finale yükselme başarısı göstererek Avrupa Şampiyonası tarihinde en iyi dereceyi aldı.

Fatih Terim son olarak kebapçı kavgasıyla üçüncü Türkiye macerasına nokta koydu.

Her yaptığı olay, her söylediği gündem olan bir teknik adam var karşımızda.Kavga olayı kariyerine zarar verdi mi?Kesinlikle evet!Şu an TFF ile mahkemelik...Tazminat alabileceğini de düşünmüyorum.

Taraflı-tarafsız futbol sevenlerin’ imparatordan’ beklentileri var... Futbol severler Fatih Hocanın Galatasaray ve Türk futboluna olan katkılarını görmek istiyor..Magazin haberlerine malzeme olmak yerine takımını ve Türkiyeyi ayağa kaldıracak yeni başarılar bekliyor.