Ilıca’da olunca, bir parça da Ilıcalı olunca, bu yörenin sorunlarını yazmamak, gündeme getirmemek olmaz. Olmuyor yani.

Netice itibariyle bizim de bu yöre insanlarına vicdani ve mesleki sorumluluğumuz var.

Hele kimliğinizde ‘gazeteci’ yazıyorsa, duyarsız kalma şansınız, lüksünüz yok!  Üstelik bu bazı ve birçok meselelerde mahallenin sorunlarını gündeme taşımak gibi sorumluluğunuz varsa, ki insanlarında bu yönde sizden beklentisi fazla ise, kaçamıyorsunuz.

Şimdi…

Biliyorsunuz, Ilıca yolu gündemden hiç düşmüyor. 3 sene önce, dönemin Başbakan Yardımcısı sayın Veysi Kaynak zamanında ana yoldan Ilıca’ya kadar olan yaklaşık 30 km’lik yolun iyileştirilmesi yatırım programına alınmıştı. Viyadükler ve tüneller de olacaktı.

Yol kısalacak, geliş-gidiş rahatlayacak, tehlikeli virajlar son bulacaktı.

*

Kaldı ki Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir Kahramanmaraş mitinginde (yaklaşık 2 yıl önce-Müftülük Meydanında) dahi bu meseleyi gündeme taşıması, yolun yapılacağını müjdelemesi, insanları heyecanlandırmış, umutlandırmıştı.

Akabinde de sayın Kaynak’ın görev süresinin hitam bulması, 2020 ile birlikte korona belasının ortalığı kasıp kavurması, siyasetin yeni bir zeminde sürmeye başlaması, en çok da ülkenin içinde bulunduğu ekonomik nedenlerle bu mesele, bu ciddi ulaşım projesi askıya alındı.

Alındı ama Ilıca halkı verilen sözü, yatırım programına alınma meselesini unutmadı, aklından çıkartamadı.

*

Şimdi yerel siyasette Ahmet Özdemir’in borusu ötüyor. Üstelik de merkezde, yörede çok sevilen, takdir gören bir siyasetçi. Allah var, o da bu yol için uğraş veriyor, Ilıca’nın ve yörenin muhtarları ve akil insanları ile Ankara’da, ilgili makamlara, (Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı) gidiyor, anlatıyor, istiyor…

Fakat şu lanet olası pandemi yüzünden kısa bir süre unutuldu gitti derken, çok kısa bir zaman önce, siyasiler yine Ulaştırma Bakanlığının kapısını çalıyor, bu kez de Andırın tarafında bir köprü (yol) ile Kahramanmaraş-Çağlayancerit yolunu istiyor. İsteniliyor ama düşüncesinden hareketle, ‘Ilıca yolu için Zaten söz alındı, yatırım programında da var, tekrarına gerek yoktu, yeniden gündeme gelmesi gerekmiyordu. iş tamam’ gündeme gelmiyor.

Ama siyasiler bu meselede ısrarlı. Onu biliyorum. Özellikle Ankara’da sayın Mahir Ünal, içeride sayın Ahmet Özdemir başta olmak üzere diğer AK Parti milletvekilleri, meselenin üzerindeler, unutturmuyorlar, unutturmayacaklar.

Artık öyle ki, Ilıca yolu namus borcu haline geldi.

Netice itibariyle borç ödemekle tükeniyor.