Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, Yeşilyurt Mahallesi'nde TOKİ konutlarının yanına 8 aile hekiminin görev alacağı Aile Sağlığı Merkezi'nin yapım çalışmalarının başladığını duyurdu. Yener, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, parti yönetimi ve Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Kazım Çıtak ile birlikte Aile Sağlığı Merkezi'nin yapılacağı alanda incelemede bulundular. Yener, buarada yaptığı açıklamasında şunları söyledi: "Elbistan ilçesine sağlık alanında yeni bir yatırım kazandırmak amacıyla buradayız. Yeşilyurt Mahallesinde Toki konutlarının bulunduğu alanın yan tarafına Aile Sağlığı Merkezi yapacağız. İhalemiz sonuçlandı. Yer teslimi yapıldı. 8 hekimin görev yapacağı bir aile sağlığı merkezi olacak. Yaklaşık bir hekim 4 bin nüfusu bakabiliyor. 8 hekim 32 bin nüfusua hitap edecek şekilde bir aile sağlığı merkezi yapılacak. Binanın maliyeti 1 milyon 600 bin TL yaklaşık maliyeti. İnşaat çalışamları 210 gün sürecek" dedi.

ELBİSTAN’A İKİNCİ MÜJDE

Yener, "Bu vesileyle Elbistan halkına ikinci bir müjde daha vermek istiyorum. Elbistan Kadın doğum ve Çocuk Hastanesinin olduğu yere de Aile Sağlığı Merkezi yapılacak. Bu yerle birlikte toplam 16 aile hekiminin görev yapacağı bir sağlık hizmeti sunulacaktır. Kadın Doğum Çocuk Hastanesinin yıkım ve yerine yeninin yapılması için ihale yapıldı. Yer teslimi gerçekleştirildi. Genel nüfusu hesap ettiğimizde 64 bin kişilik birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerinin verilebileceği bir merkez olacak. Elbistan'ın şuan ki nüfusu ve gelişmişlik düzeyine bakıldığında 40 ila 50 yıllık birinci basamak sağlık hizmetlerinin verilebileceği sağlık tesislerimiz bitirildiğinde bölge halkına kazandırılmış olacaktır. Bu hizmetlerin ilçeye kazandırılmasında büyük emekleri bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mahir Ünal'a, bölge milletvekillerimize, Valimiz Sayın Vahdettin Özkan'a, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatih Mehmet Erkoç'a, Elbistan Kaymakamı Sayın Tuncay Akkoyun'a ve AK Parti İlçe Başkanı Sayın Yunus Kaan Kısaca'ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Elbistan'a hayırlı olsun" diye konuştu.

DEVLET YATIRIMLARI HIZLA YÜKSELİYOR

AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca'da yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Bu yatırımın şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Elbistan'ımız her geçen gün büyüyor. Bu bölgemiz içinde bu sağlık hizmetinin sunulması için bir ihtiyaç vardı. Aile Sağlığı Merkezinin yapımına başlanılması için bütün gerekli prosedürler yerine getirildi. Bu yatırımların şehrimize kazandırılmasında emeği bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'a, bu bölgede yer tesliminin yapılması aşamasında bazı sorunlar yaşamıştık. Bu sorunların çözümünde destek olan belediye meclis üyelerimize, Kaymakamımız Tuncay Akkoyun'a, ayrıca bu işlemleri yerinde takip eden İl Halk Sağlığı Müdürümüz Ahmet Yener'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Elbistan'ımız devlet yatırımlarından alması gereken payı fazlasıyla alıyor. Bundan dolayıda mutlu oluyoruz. Elbistan'ımız bu döneme kadar alamadığı hizmetleri tekrar almış olması ve insanların hizmetine sunulacak olması bizleri mutlu ediyor. Devlet hastanesinden sonra bu hizmetler göze küçük gelebilir. Fakat bu yatırımlar bir çok ilde yapılmayan yatırımlardır. Bu hizmetlerin getirilmesi aşamasında arka planda uzun süren bir çalışma süreci var. İnsanlar bu hizmetleri biranda duyuyor, bakıyor ve bitmiş şeklini görüyor. Eskiden bu tip hizmetlerin temeli atılır, o temel yıllarca beklerdi. O zaman yatırımların bir çoğu tamamlanamaz, yapılması planlanan hizmetler inşaat aşamasında iken çürümeye terk edilirdi. AK Parti iktidarı döneminde yatırımlar hızlı bir şekilde hayata geçiriliyor ve insanların hizmetine hızlı bir şekilde başlıyor. İnsanlar bu durumu görmeye alıştılar. Fakat bu hizmetlerin getirilmesi noktasındaki alt yapı çalışmalarının ve bu hizmetlerin bölgeye kazandırılmasından bir çok insanın bilgisi ve araştırması olmuyor. Fakat biz bu sorunları yerinde görüyor ve yaşıyoruz. Bu yatırımların şehrimize kazandırılmasında emeği bulunan herkesten Allah razı olsun.”

Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz