Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında Elbistan’da muhtarlar ve daire amirlerinin katılımı ile Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda gerçekleşen toplantıya Kaymakam Tuncay Akkoyun, Jandarma Alay komutanı Albay Cafer Öz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emir Alioğlu, AKEDAŞ İl Müdürü Süleyman Öner, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Âşık, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Onur Erdi, Büyükşehir Belediyesi Elbistan İlçe Koordinatörü Mazhar Türk ile kurum amirleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıya katılan muhtarlar, mahallelerinde yaşanan sorunları aktarıp çözüm önerilerini de beraberinde sundular. Muhtarların sorunlarını anlatırken, ilgili kurumlar da çözüm için not tuttular.

Muhtarlar Şikâyetlerini İletti Vali Özkan Dinledi!

Muhtarların şikâyet ve taleplerinin ardından kurum temsilcileri yaptıkları çalışmaları aktarıp, sorunların çözümü noktasında kurumsal çalışma başlatılacağını söylediler. Konuşmanın son bölümünde konuşan Kaymakam Tuncay Akkoyun, muhtarların aktardıkları birçok konuya İlçe koordinasyon kurulu toplantısında değinildiğini belirterek, ; “Muhtarlarımız ile yaptığımız toplantıda bölgenin sorunları ile ilgili görüş alış verişinde bulunuyoruz. Birçok konuya da bu toplantılarda yapılan görüşmeler ile çözüm üretildi. Muhtarlarımızın aktardığı konuların tamamına vakıfız ve çözümü noktasında takibimizi sürdürüyoruz. Sayın Valimizin teşrifleri ile yapılan bu toplantı da da bilenen konular konuşuldu. Bu konuların birçoğunu zaten halletmiş durumdayız. Çözülemeyen sorunlar da sayın valimizin talimatları ile inşallah kısa süre içerisinde çözüme kavuşur.” Diye konuştu.

Elbistan Büyük Bir İlçe!

Vali Vahdettin Özkan’da toplantı sonunda yaptığı konuşmasında Elbistan’ın büyük bir İlçe olmasına vurgu yaparak ilçede yaşanan ihtiyaç ve taleplerin çözümü noktasında gereken talimatların verileceğini söyledi. Vali Vahdettin Özkan’da toplantı sonunda yaptığı konuşmasında Elbistan’ın büyük bir İlçe olmasına vurgu yaparak ilçede yaşanan ihtiyaç ve taleplerin çözümü noktasında gereken talimatların verileceğini söyledi. Vali Özkan konuşmasının devamında şunları söyledi; “ Elbistan ilçemiz tarihi ile kültürü ile kendi kendisine yeten her türlü kamu hizmetini fazlasıyla almaya hak eden bir ilçemiz. Devletimiz, hükümetimiz sizlerle beraber bu hizmetleri ifa etmek için topyekûn bir icraat halindedir. Çok büyük avantajlarımız vardır. Çalışkan bir insan yapımız vardır. Zengin bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizim Belediyelerimiz de, Kaymakamlıklarımız da kamu kuruluşlarımızla yaptıklarımız hizmetler her gün artarak devam ediyor.

‘’Mahir Bey Soruyor, Elbistan’ı Kalkındıracak Projeniz Var Mı?’’

Belirli işlerin programa girmesi halinde bölge Milletvekillerimiz ve özellikle Mahir Bey sürekli soruyor, ilçeyi kalkındıracak projeler var mı diye? Elimizdeki imkânları kullanarak el birliği ile ilçemize neler yapılması gerekiyor onları ortaya koyacağız. İyi taraflarımız vardır, gelişmiş taraflarımız vardır. Biraz daha iyileştirmemiz, geliştirmemiz gereken alanlar nelerdir onları tespit ederek sorunları çözeceğiz. Bakanlıklarımıza, kamu kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemizin çok güzel çalışmaları var. Büyükşehir Belediyemize de teşekkür ediyorum. Bizim muhtarlardan da beklentilerimiz var. Kamu kuruluşlarımız belediyelerimiz bir yatırım yaptığı zaman kamulaştırma ile ilgili engellerde arazi temininde sizlerde yardımcı olacaksınız. Ben tekrar Bakanlıklarımıza, Hükümetimize teşekkür ediyorum. İnşallah yakın zamanda bu gündeme alınan konuları Elbistanlı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.” diye konuştu. Vali Özkan ve beraberindeki heyet toplantının ardından Elbistan İlçe merkezine geçerek vatandaş ve esnaflarla sohbet ettiler.

Editör: Mahmut Beyaz