Ünal, burada yaptığı konuşmasında, "Biz Türkiye olarak, hangi farklı siyasi görüşten olursak olalım, hangi düşünceden olursak olalım, bizim bayramlarımız, neşemiz, sevincimiz birdir. Çünkü biz aynı cografyanın aynı toprağın çocuklarıyız. Cumuhurbaşkanımızın her zaman söylediği gibi, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devletiz. Çünkü bizim bayramlarımızı yaptığımız, neşemizi, sevincimizi paylaştığımız bu toptaklar bizim kaderimizdir" dedi.
"Düşüncelerimiz farklı olabilir, bu ülke için farklı çözümlerimiz olabilir, farklı önerilerimiz olabilir" ifadesini kullanan Ünal, "Biz, bizi seven, bu toprakları seven herkesle kardeşiz. Ama birileri bu ülkeye, Avrupa Birliği tarafından yaptırım uygulanmasını istiyorsa, birileri dünyayı arkasına alıp bu topraklara kafa tutmaya çalışıyorsa biz ona deriz ki, hayır, dünyayı arkana alıp Anadolu'ya kafa tutmak değildir mesele, mesele Anadolu'yu arkana alıp dünyaya meydan okuyabilmektir. İşte biz bu yüzden dim dik duruyoruz" dedi.
"Bu milletin seçtiği cumhurbaşkanına yurt dışındaki bir takım lobilerle birlikte olup o lobilerle birlikte seni yargılatacağız iddiasında bulunuluyorsa işte bu bizim kanımıza dokunur" diyen Ünal, "Tabi ki siyaset muhalefet yapma işidir. Ama muhalefet düşmanlık yapma işi değildir. Muhalefet başka bişeydir. Milliyetçi Hareket Partisi, yerli ve milli duruşuyla muhalefetini yapar, eleştirilerini getirir. Ama Devlet bey, her zaman devlet söz konusu olduğunda milletin çıkarları söz konusu olduğunda nerede durur, milletin seçtiği hükümetin yanında durur. Hükümeti kıymetli yapan Devlet beyin yanında durduğu hükümetin kendisi değildir. Millet o hükümeti seçtiği için Devlet beyde millete saygı duyduğu için o hükümetin yanında durur. Bu önemli bir ayrıntıdır. Bu milletin seçtiklerine düşmanlık yapmak, bu milletin seçtiklerini tehdit etmek, bu milletin seçtiklerini gidip Avrupalarda şikayet etmek, Amerika'ya yaslanıp Türkiye'ye saldırmak siyaset değildir. Bu millet hangi siyasi görüşten olursa olsun hükümetinin yanında aslan gibi o zaman durmayıbilir. Biz hesabımızı kendi aramızda görürüz. Ama biz bir yabancıya hesabımızı gördürtmeyiz" diye konuştu.
Ünal, konuşmasının ardından AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Elbistan Kaykamakamı Tuncay Akkoyun ile birlite vatandaşla bayramlaştı.

Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz