“YATIRIMLAR HER BÖLGEMİZE EŞİT ŞEKİLDE GİDİYOR”

Kahramanmaraş’a yapılan yatırımların bir bölgeye yapılmadığını belirten AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, “Yatırımlar her bölgemize eşit şekilde gidiyor” dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekillerinin yoğun çalışması sonrası Türkoğlu İlçesine yapılmakta olan 5 bin kişilik kapalı cezaevi ve 75 yataklı Devlet Hastanesi inşası devam ediyor.  Bu kapsamda Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hanefi Ağdur, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu İlçe Başkanı Mehmet Ali Şen ile birlikte inşası süren cezaevi ve hastanede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Milletvekili Dilipak, hastane inşasının 3 aya kadar tamamlanacağı müjdesini verirken, cezaevinin ise 2018 yılı sonunda teslim edileceğini söyledi.

‘KAHRAMANMARAŞ’IN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak yaptığı değerlendirmede, Kahramanmaraş’a yapılan yatırımların her bölgeye eşit şekilde gittiğini kaydetti. Dilipak şöyle konuştu: “Milletvekilleri arkadaşlarımızla birlik beraberlik içerisinde Kahramanmaraş’ın geleceği için çalışıyoruz. Kahramanmaraş devlet yatırımlarından son derece faydalanan illerimiz arasında yer alıyor. Kahramanmaraş’a yapılan yatırımların sadece bir bölgede yapıldığı algılanıyor bunun için Kahramanmaraş’ın her yerinde tüm ilçelerinde yatırımlar devam ediyor. Yapılan hizmetleri ise bizim milletimize anlatmamız lazım. Bugün Türkoğlu ilçemize 2 dev eser denilecek hastane ve cezaevi yapılıyor.  Türkoğlu ilçemiz aldığı yatırımlar ile birlikte metropol ilçe olma yolunda ilerliyor. 12 milyon TL bedelle yapılan 75 yataklı hastanemizin inşası şuan itibariyle devam ediyor. Tek koğuşlu sistemde yapılan hastanemiz gayet modern. Tüm branşların olduğu ameliyathanenin olduğu yoğun bakım ünitelerinin olduğu bir kompleks. İnşallah 3 ay içerisinde tamamlanacak.”

 ‘BÖLGENİN EKONOMİSİ GELİŞECEK’

Cezaevi yapımının ise 2018 yılı sonunda tamamlanacağına vurgu yapan Dilipak, “Cezaevi 150 milyon TL maliyetli, 5 bin mahkûmun kalabileceği,  bin 100 personelin görev alacağı bir yatırım. Fabrika gibi çalışacak. Bu yatırım bacasız fabrika gibidir. Çünkü burada bin 500’ün üzerinde personel çalışacak ve Türkoğlu’muza maliyet açısından çok yüksek gelirler sağlayacak. Her mahkûmun haftada en az bir defa ziyaretçisi olduğu zaman bölgenin ekonomisine katkı sağlayacak. İnşallah rabbim kimseyi düşürmez. Bunlarda boş kalır. Bizim dilek ve temennimiz o ama maalesef dünya gerçekleri içerisinde bu şekilde durumlar oluşabiliyor. Oluştuğu zamanda buralar bölgemizin ekonomisi için birer umut kapısı oluyor. Metropol ilçemiz olacak olan Türkoğlu’muzda da bu yatırımın gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu yatırımı burada değerlendireceğiz ve Kahramanmaraş’ımıza da, Türkoğlu’muza da yüksek olarak girdiler sağlayarak bölgenin ekonomisinin gelişmesini sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

‘KAHRAMANMARAŞ’IMIZI YATIRIM YAPMAYA TÜRKOĞLU’NA DAVET EDİYORUZ’

İlçe Belediye Başkanı Osman Okumuş da, şunları ifade etti; “Türkoğlu Kahramanmaraş’ımızın en önemli ilçelerden biri olmaya aday. Hızlı bir şekilde gelişen gerek hükümet yatırımları, gerek belediye, gerekse Büyükşehir yatırımlarımızla beraber Kahramanmaraş’ımızın Adana’ya çıkış kapısı niyetinde. Önümüzde ki birkaç yıl içerisinde personelleriyle yaklaşık 10 bin tane istihdam sağlayacak projelere imza atılmakta. Yollarıyla, parklarıyla, sosyal yaşam alanlarıyla Kahramanmaraş’ımızın değerli vatandaşlarının yatırım yapabilecekleri en önemli ilçelerden bir tanesi. Ovasıyla, yaylasıyla, yaşam yerleriyle renkli bir ilçe Kahramanmaraş’ımızı yatırım yapmaya Türkoğlu’na davet ediyoruz.”

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz