İlk olarak 81 ilden 81 gencin katılımıyla Türkoğlu’nda gerçekleştirilen proje, daha sonra Bursa’nın Gemlik İlçe Belediyesi’ne örnek olmuştu. Program kapsamında Türkiye’nin bütün illerinden programa katılan 81 öğrenci, gezdikleri şehirlerin kültürlerini ve coğrafyalarını öğrenerek kendilerini daha fazla geliştirme imkanı buluyor. Gençlerin sosyal hayata katılımlarını en üst seviyeye çıkarmanın yanı sıra birlik ve beraberliğin amaçlandığı projenin üçüncüsü ise Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak. Program hakkında gazetemize bilgiler veren Gençlik ve Spor Bakanlığı Kahramanmaraş temsilci genci Ramazan Orçan, programın ülke gençliğinin birlik ve beraberliği açısından büyük önem teşkil ettiğini söyledi. Orçan, “Gençlik çalışmaları adı altında yaptığımız 81 il 81 genç buluşmaları Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin ev sahipliğinde devam ediyor. İlkini Türkoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde yaptığımız ve ülke gençliğinin birlik ve beraberliği için büyük önem teşkil eden Gençlik Buluşmaları’nın ikincisi ise Bursa Gemlik Belediyesi’nin ev sahipliğinde kültürel program adı altında yapmıştık. Gençlik programlarında gençlerin kaynaşmasını, ülke adına birlik ve beraberlik içerisinde çalışma yapmalarını , birlikten kuvvet doğar sözüyle birliğin, beraberliğin önemini gençlerimize imkanlar dahilinde hissettirmeye çalışmıştık” dedi.

YENİ DÜŞÜNCE VE FİKİRLERE AÇIĞIZ”

“Gençliğe yatırım, geleceğe yatırımdır” düşüncesiyle hareket ettiklerini dile getiren Orçan, “Sadece sisteme odaklı değil, isteyince her alanda çalışma yapılabileceklerini göstermeyi, devletimizin imkanlarının yerinde kullanıldığı takdirde gençlerimizin hizmetinde olduğunu daha önceki programlarda olduğu gibi bu programda da göstermeyi, gençlerimizin her durumda önemsendiklerini hissetmelerini ve bilmelerini hedef edinmiştik. “Gençliğe yatırım , geleceğe yatırımdır” düşüncesiyle imkanlar dahilinde yapmış olduğumuz bu tür programlara Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin ev sahipliğinde yeni bir ivme kazandırıp gençlerimizin enerjisinden faydalanıp, yeni düşünce ve fikirlere her zaman açık olduğumuzu bir sonraki programımızın bir öncekinden daha farklı ve ileri düzeyde yapmanın gayreti içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİN YEREL YÖNETİMLERDEN BEKLENTİLERİNİ DİNLEYECEĞİZ”

Programda düzenlenecek çalıştayla birlikte gençlerin yerel yönetimlerden beklentilerine yönelik bir bildiri hazırlayacaklarını beliretn Orçan, “81 İl 81 Genç 3. Gençlik Buluşması ve Yerel Yönetimlerde Gençlik Stratejisi Çalıştayı adı altında yapacağımız programız 8-11 Mart 2018 tarihleri arasında Gaziantep/Şahinbey Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gaziantep’te gerçekleştirilecektir. Gençlerin Yerel Yönetimlerden ne beklediklerini, Yerel Yönetimlerin gençler için ne yaptığını, Yerel Yönetimlerin Stratejik Plan hazırlama sürecinde gençlerin fikir ve düşüncelerini ne kadar aldıklarını, Yapılan Stratejik planların ne kadarının faaliyetlere yansıdığını tartışacağımız çalıştayın neticesinde Genç arkadaşlarımızın kendi bölgelerinde program yapmaları, Yerel Yönetimlerdeki imkanları nasıl daha sağlıklı kullanabilmeleri, Yerel Yönetimlerle bir bağlantıları olmadığı halde ne gibi haklarının olduğunu noktasında brifingler vereceğiz. Mevcut imkanlar dahilinde yapmış olduğumuz daha önceki programlar neticesinde programlarımızın sadece kültürel geziden ibaret olmaması gerektiği, ülkemizin faydasına bir şeyler yapmamız, bilgi birikimlerimizi genç arkadaşlarla paylaşmamız gerektiği düşüncesiyle 8-11 Mart’ta Gaziantep Şahinbey’de yapacağımız programımıza böyle bir farkındalık getirdik” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz