Pazarcık esnafının yıllardır çözümünü beklediği ve ilçenin büyük sıkıntılarından birisi olan küçük sanayi sitesi çözülüyor. TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç öncülüğünde ilçede oluşturulan konsensüs ile Kahramanmaraş Valiliği, Pazarcık Kaymakamlığı, Pazarcık Belediye Başkanlığı, Pazarcık Esnaf odası başkanlığı ve Küçük sanayi Kooperatifi ile yapılan konsensüste Pazarcık sanayi esnafının yıllardır kanayan yarası olan sanayi sitesi yapımına geçtiğimiz günlerde sanayi esnafının da katılımı ile ortak çözüm üzerine görüşülmüş ve TOKİ nin yapımı üzerine mutabakata varılmıştı.

Sonraki süreçte yapılan görüşmelerde TOKİ Başkanı ve ekibiyle proje üzerine uzlaşılarak inşaatın yapımı ve ihale çıkılması üzerine anlaşılmıştı. 24.01.2018 günü TOKİ başkanlığında yapılan törenle Protokoller imzalandı.

Toki Başkanı Mehmet Ergün Turan Yaptığı açıklamada: “Öncülük eden TBMM İçişleri Komisyon Başkanımız Sayın Celalettin Güvenç ve Pazarcık ekibi ile Çok uzun zamandır istişareler halindeydik. Bugün gerçekten Toki’nin ilçe bazında yaptığı önemli bir işin imzalarını atıyoruz. Küçük sanayi sitesiyle 154 iş yerini içeren bir kompleks yapacağız, bu proje bölge için önemli ve örnek bir proje olacak. Kahramanmaraş ve Pazarcık için çok önemli bir proje ve ödemeler noktasında esnafımızı yormayacak şekilde esnettiğimiz bir proje’’ dedi.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güveç ise yaptığı açıklamada: “Öncelikle TOKİ başkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum, ilçe esnafının ve ilçenin önemli bir sorunu olan küçük sanayi sitesinin bugün protokollerini imzalayarak yapımı için startı vermiş olduk. Pazarcık ilçemize hayırlı uğurlu olsun, Küçük Sanayi sitesinin yapımı ile ilgili tıkanmış sürecin çözümünde büyük emek veren Pazarcık kaymakamımıza, Belediye başkanımıza, esnaf odası başkanımıza, Kooperatif başkanımıza ve yönetimine, AK Parti ilçe başkanımıza teşekkür ediyorum. Yapımı tamamlandığında İnşallah esnafımız bu aziz milletimize yakışan, düzgün, temiz ve nitelikli işyerlerinde hemşehrilerimize hizmet edecekler" dedi.

Haber merkezi

Editör: Mahmut Beyaz