Yoğun çalışmalar sonucunda Pazarcık ilçesine kazandırılan doğalgazın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılışta vatandaşlara hitap eden İçişleri Komisyon Başkanı Güvenç, hayal edilen hizmetleri yapmanın gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

DOĞALGAZ TEMİZLİK, KOLAYLIKTIR’

Doğalgazın avantajlarını anlatan Güvenç, yakıt giderlerinin 3’te birlik bir orana düşeceğini ifade etti. Bayanların doğalgazın gelmesiyle birlikte yorulmayacağına da işaret eden Güvenç, “Mutluyuz, gururluyuz, hamt ediyoruz. Her gün yeni bir hizmetle halkımızın karşısındayız. Coşku ile sevinç ile gururla hayal edilemeyen hizmetleri yapmanın keyfini yaşıyoruz. Yapamadıklarımızı yapabilmek için gayret gösteriyoruz. Şimdi bazı hizmetlere o kadar alıştık ki bu hizmetlerin geçmişte ne kadar zor olduğunu bir hizmet getirirken nasıl yıllarca süründüğünü unutuyoruz. Pazarcık ilçemiz Türkiye’nin ilçelerinden bir ilçedir. Bu ülkede çok değil ancak 3 ilde doğalgaz vardı. Bugün ise peyderpey Anadolu’nun her köşesini yaşanabilir hale getirme çabamız sürdüğü gibi ilçelerimize de doğalgaz getiriyoruz ve bağlıyoruz. Reklamımız yok reklam yapamıyoruz. Özellikle hanım kardeşlerimiz bilsindi şu doğalgaz mutfakta pişirdiğiniz her yemekte yakıt giderinin 3’te biri ile o işi yapman demektir. Yani benim bacılarım her ay 100 lira tüp parası ödüyorsa bu sayı 30 TL’ye düştü. Kahramanmaraş’ta 125 bin aboneye doğalgaz bağlanmış ve kahraman hemşerilerimiz 2016’da 230 milyon metreküp doğalgaz kullanmış. Bundan bir yıl önce bu sayı 3 ile çarpılmalıydı ancak bu para vatandaşımızın cebinde kaldı. Doğalgaz temizlik, kolaylıktır ve bacılarımız artık yorulmayacaktır. Bu durum ayrı bir şeydir” diye konuştu.

BİZİ YOLUMUZDAN ÇEVİRMEYE GÜÇLERİ YETMEYECEK’

Gerçekleştirilen tüm bu hizmetlerin güçlü bir hükümetin olmasından kaynaklandığına işaret eden Güvenç, Türk milletini yolundan çevirmek isteyenlerin buna güçlerinin yetmeyeceğine işaret etti. Güvenç, “Hamt olsun ki yapılan hizmetler güçlü bir hükümet ve samimiyetle oluyor. Milletin dua ve desteği ise bize devam ettiği müddetçe bu hizmetleri yapmamızı 7 düvel bir araya gelse önleyemeyecektir. Pazarcık’tan haykırıyorum Hollandalıya ’da Alman’a da Amerika’ya da biz bu milletle bu beraberliği devam ettirdiğimiz müddetçe Avrupa’da da Amerika’da da ne varsa benim Pazarcık’ımda da olacak, Andırın’ında da Çağlayancerit’imde de olacak. Bu millete yoksulluğu kader olarak dayatamayacaksınız. Tüm bunlar geride kaldı bunun için bizden korkuyorsanız, korkun bunun için bizden rahatsız oluyorsanız olun çünkü bizim inancımız ve misyonumuz bu millete hizmet etmektir. Bu milletin gerekirse yolunda ölmektir. Onlara da diyorum ki bu ülkenin yakasını bırakın, bu ülkenin Kürt’ünün yakasını bırakın, bu ülkenin Türk’ünün yakasını bırakın, bu ülkenin Alevi’sinin yakasını bırakın bu ülkenin Sünni’sinin yakasını bırakın biz uyandık millet olarak bir olacağız beraber olacağız iri olacağız inşallah. Bizi artık birbirimize düşüremeyeceksiniz artık kavga, gürültü, birbirini öldürme yok hizmet, çalışmak, üretmek zenginleşmek var. Çocuklarımızın bizden çok daha iyi okullarda okumasını sağlamak var Hastalarımızın çok daha iyi hastanelerde yatmasını sağlamak var. Bizi yolumuzdan koymaya çalışmayın bu millete gücünüz yetmedi yetmeyecek. 15 Temmuz’da kendi uçaklarımızla bizi vurdunuz gene yenemediniz yenemeyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

ARKAMIZDA DURMASANIZ TÜRKİYE’Yİ ESKİ KARANLIK GÜNLERİNE TEKRAR DÖNDÜRÜRLER’

“Desteğiniz olmasa duanız olmasa bir olmasanız, arkamızda olmasanız bu ülkeyi 6 ayda o eski karanlık günlere döndürürler” diyerek sözlerine devam eden Güvenç, halkın desteğinin önemine vurgu yaptı. Gönüllere girmek için ellerinden geleni yaptıklarına işaret eden Güvenç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sizi seviyoruz desteğinizi biliyoruz ve hizmet ediyoruz o bizi yüksek sesle konuşturuyor. Recep Tayyip Erdoğan’ı da bilesiniz ki dünyaya meydan okutan iki şey var birincisi Allah’a olan imanı ikincisi 80 milyona olan sevdasıdır. Desteğiniz olmasa duanız olmasa bir olmasanız, arkamızda olmasanız bu ülkeyi 6 ayda o eski karanlık günlere döndürürler. Pazarcık Maraş çok acı çektirilen örnek mübarek beldelerdir. Komşunun komşuya düşman edildiği beldelerdir 40 yıl önce. Ama bugün bunları aştık bunları aşmak içinde bir evladınız olarak fert fert gönüllere girmek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Destek olmazsa bu işler olmaz. 15 yıldır mevcut arızalı sistemi sizin büyük ekseriyetle verdiğiniz destekle aşmayı başardık. Şeytanı kovalarken öbür elimizle hizmet etmeye çalışarak bunları başardık. Hele birde sistemde arıza olmasa koalisyon korkusu ve çift başlılık olmasa cumhurbaşkanı başbakan kavgaları olmasa neler yapabileceğimizi de sağduyunuza havale ediyoruz. Onun için bir kere daha sandı diyoruz. Onun için bir kere daha millet diyoruz. Bu sistem bizi perişan etti. 65 Hükümetin 33 tanesi bir yıldan daha kısa ömürlü olmuş. Bir yıldan daha kısa ömürlü hükümetler devleti tanıyamaz. Makamına oturamaz. Ne olup ne bittiğini anlayamaz. Anlamadılar ve yapamadan da gittiler. Derdimiz bir daha o günlere asla dönülmemesidir. Bütün çabamız budur. Bunun dışındaki kafa karıştırmaktır. Bunun dışındaki bu ülkeye dostluk değildir. Biz bir yandan sözde kararda milletin olsun, cumhurbaşkanını da millet seçsin, meclisi de millet seçsin 5 yılda bir cumhurbaşkanı gelip, millete hesap versin derken, bu millete diktatörlükten bahsedenler başka yerlere hizmet ediyorlar. Diktatörlüğün darbeyle geleceğini babadan oğula geçeceğini, diktatörlerin süresinin olmayacağını, diktatörlüğün süresinin ya yeni bir darbe yada ölüm olduğunu bu millete unutturmak istiyorlar. Bunun için uyanık olalım diyorum, bir olalım diyorum, beraber olalım diyorum ve şu güzel hamlemiz devam etsin diyorum. Korkulu rüya görmekten kurtulalım diyorum. Haziran kaoslarını bir daha yaşamayalım diyorum ve inşallah benim kahraman şehrim, benim güzel Pazarcık’ım bu anlamda bizleri bir kere daha yalnız bırakmayacaktır. Bir kere daha sağduyu galip gelecektir. Bir kere daha akıl galip gelecektir. Bir defa daha yalanlar kaybedecektir ve bilin ki bunu ne Recep Tayyip Erdoğan için ne AK Parti için istiyoruz. Bunu milletin geleceği için istiyoruz, çocuklarımızın geleceği için istiyoruz, bir daha bu ülkede gençleri birbirlerine düşürmesinler diye istiyoruz, birlik olsun diye istiyoruz.

MİLLETİN HEPSİNE HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN ŞEREFTİR’

15-16 yıl önce bu devletin insanları ötekileştirdiğini devlet adına hareket edenlerin milleti kucaklamadığını, kiminin başörtüsüyle, kiminin sakalından kiminin konuştuğu dilden dolayı ötelendiğini unutmuş bulunuyoruz. Bugün bilin ki bu başarı milleti kucaklamaktan geçmektedir. Bu başarı devletin 80 milyonu aynı gözle görmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Eğer tekrar eski hastalıklar nüksetse bu hizmetlerin yerini hiç şüpheniz olmasın ki enflasyon alacaktır, kara borsa alacaktır, kavga alacaktır ve bu ülkenin önü kesilecektir. 2 gün önce Salmanlı Mahallemizde sigara kuyruğunu unuttuk mu değerli hemşerilerim dedim. Benim oradaki amcam, “Ya beyim sigarayı içmesem de olur, ya ben bu ülkede odun kuyruğunda bekledim” dedi. Odun kuyruğunda seni bekletirken çocuklarınızı Kürtçü ve Türkçü diye birbirilerine öldürtüyorlardı. Derdimiz ölüm olmasın, ötekileştirme olmasın, kavga olmasın hizmet olsun. 2002’de Recep Tayyip Erdoğan seçim bildirgesinde “15 bin kilometre duble yol yapacağım” dedi. Memlekette yol yoktu. “Yapamaz” dediler. Ama yaptık. O zamanlar Türkiye’de 80 yılda 6 bin yol yapıldı. Şimdi ise sadece bir belediyemiz 10 milyon metrekare yol yaptı. Bu milletin hepsine hizmet etmek bizim için şereftir.”

HAYALLER GERÇEKLEŞSİN DİYE…

Hayalleri gerçekleştirmek için burada olduklarını ifade eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, “Hayal denilen projeleri yaptık ve biz hayalleri gerçekleştirmek için buradayız. Bu işlerde süreklilik esastır. Bizler birbirimizden aldığımız bayrağı daha ileriye taşımak için hep birlikte gönül gönüle verdik. Tabi Pazarcık’a doğalgazın gelmesi ile alakalı siyasi anlayışlar değiştiği zaman hizmetler hızlı bir şekilde geliyor. Belediye başkanımız Yakup Hamdi Bozdağ’ın görevi almasından sonra ilçede bir çok şey değişti ve ilçeye yeni hizmetler yeni projeler kazandırıldı” diye konuştu.

MODERN İLÇE OLMA YOLUNDA

Pazarcık’ın modern ilçe olma yolunda ilerlediğini dile getiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şunları kaydetti: “Pazarcık’ımız modern bir ilçe olma yolunda hızla ilerliyor. Burada ki en önemli kıstaslardan bir tanesi de başta doğalgaz olmak üzere alt yapı yatırımlarıdır. Bugün doğalgaza kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah kısa zamanda Kahramanmaraş’ımızın Elbistan, Afşin, Çağlayancerit, Andırın gibi birçok ilçesi doğalgaza kavuşacak. Bu yolda bizde Büyükşehir olarak büyük bir gayretle çalışıyoruz. İnşallah bizde mayıs açı içerisinde doğalgaz yatırımı ile beraber içme suyu şebekesini tümüyle Pazarcık’ımıza değiştireceğiz. Mayıs ayında müteahhit firmamız başlayacak. İçme suyuyla ilgili Düzbağ projesinden Pazarcık’ımıza bir hat vereceğiz. Gerekli çalışmaları da DSİ ile yaptık. İçme suyu doğalgazla birlikte çalışmalar aynı hızla tamamlanıp, bir daha altyapı için bir yerin kazılmasına gerek kalmayacak. Böylelikle Pazarcık Belediyemizle beraber inşallah bu kazılan yerlerin parke işlerini yaparak, Pazarcık’ı modern bir görüntüye kavuşturacağız. Yukarı Pazarcık’ta yaklaşık 100 dönem bir park alan çalışmasının projesini bitirdik, çalışmalara başladık. İnşallah tüm bölgeye hakim bir park olacak. Hemen buradaki çamlık bölgede bir düzenleme yapıyoruz. Orayı da günübirlik yürüyerek gidebileceğiniz bir alan olacak. 100 kilometreden fazla asfalt yol yaptık. Altyapısıyla, üstyapısıyla inşallah modern bir Pazarcık yoluyla güçlü adımlarla ilerliyoruz. Milletvekillerimiz, hükümetimizin desteği ile Pazarcık’ımıza son 15 yılda tüm kamu yatırımları kazandırıldı. İnşallah bu yeni dönemde de Pazarcık Belediye Başkanımızla, milletvekillerimizle, başbakan yardımcımızla hep beraber omuz omuza vererek, Pazarcık’ı en güzel hale getireceğiz.”

TOZUN TOPRAĞIN İÇİNDE KALDIK AMA DEĞDİ’

Doğalgazı dört gözle beklediklerine işaret eden Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ise, “Doğalgazı hepimiz dört gözle bekliyorduk çok şükür kavuştuk. Yapımı sırasında çeşitli sorunlar yaşadık toz toprağın içerisinde kaldık ama bu güzel hizmet tüm bunlara değdi. Hepimiz çok mutluyuz. Bunun Çağlayancerit ve Elbistan’a devamının geleceğini de biliyoruz. Tüm Pazarcık’ımıza hayırlı ve uğurlu olsun diyorum” dedi.

Haber: Kübra Dilbirliği

Editör: Mahmut Beyaz