Elbistan Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)'de Rehberllik ve Araştırma merkezi 3 aralık dünya engelliler günü dolayısıyla düzenlediği programda özel öğrenciler hazırladıkları gösteriler ile izleyenleri büyüledi. Düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Tuncay Akkoyun, Başsavcı Yunus Feryat Sorkut,İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sertzfidan, Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Dal, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı, çeşitli okullardaki özel öğrencilerin hazırladıkları oyun gösterileri devam etti.

HER SAĞLIKLI BİREY ENGELLİ ADAYIDIR!

Düzenlenen etkinlikte konuşan Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Kenan Sağır:''Böyle bir günde bizleri unutmayıp gelerek onurlandırdığınızı söyleyerek başlamak istiyorum. sizleri yanımızda görmekten mutluluk duyar teşekkür ederiz. Engelli olmak kendi seçimimiz değil kaderimizdir. Unutmayalım ki her sağlıklı birey engelli adayıdır. Engellileri anlamak için sağlıklı kimseler empati kurarak engelli kişiye davranmalıdır. Topluma bu bilinç aşılanması ancak eğitim ile mümkündür. Engelli bireylerin toplum içinde saygın yerini almaları için ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları gerekiyor. Bunun için el becerileri ve sınavlara hazırlanma kursları açılmalıdır. En büyük sorunlarından biri olan işsizlik sorunu çözülürse; üreten ve sosyal hayat içerisinde yer alırlarsa ancak o zaman sağlıkli toplum olabiliriz. Sözlerime çok önemli bir konuya değinerek son vermek istiyorum. Bir çok engelli halen evlerinde kapalı hapis hayatı yaşamaktadır. Onları aramızda görmek istiyorsak öncelikle aileler bilinçlendirilmeli ve onlara acıma hissi ile değil saygı duyarak hoşgörü ile yaklaşmalıyız'' dedi.

MİLLİ EĞİTİM OLARAK ÖZEL ÖĞRENCİLERİMİZİN HEP YANINDAYIZ!

Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Dal'da yaptığı konuşmada şunları söyledi:“ Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü bunun için bu konuda farkındalık oluşturmak adına engelli kardeşlerimize engelli olduklarını fark ettirmeden yaşayabilmelerini anlatabilmek için bir bizi etkinlik hazırlandı. Engelli olmak insanın kendi elinde olan bir şey değil hepimiz her an bir engelli olabilecek potansiyeldeyiz. Biz Milli Eğitim olarak Engelli öğrencilerimize her konuda destek olmaya çalışıyoruz bugüne kadar bir çok okulumuzda özel öğrencilerimiz için gerekli destekleri sağladık bundan sonrada sağlamaya devam edeceğiz'' dedi.

Haber: Erdi İşbilir

Editör: Mahmut Beyaz