Sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında düzenlediği programlarla dikkatleri üzerine çeken Türkoğlu Belediyesi, bu kez ise Müslümanların kanayan yarası olan Kudüs için ilçe halkını bir araya getirdi. Türkoğlu Misak-ı Milli Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Kahramanmaraş’ın ozanlarından Hilmi Şahballı, Gül Ahmet Yiğit, Ozan Öksüz ve Ozan Rıza söyledikleri türkülerle Kudüs’te müslümanlara yapılan zulme dikkat çekti. Kudüs’e destek amaçlı düzenlenen ‘Küdüs Gecesi’ne Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, belediye başkan yardımcıları ve ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Programda ayrıca vatandaşlara Türkoğlu Belediyesi tarafından Filistin ve Türk bayrakları dağıtılırken, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

KUDÜS AŞKTIR, KUDÜS HASRETTİR”

Programın açılış konuşmasını yapan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Kudüs aşktır, Kudüs hasrettir. İnsanlığın gözünün nuru, gönlünün sürurudur. Kudüs tüm Müslümanların harem-i izzeti ve namusudur” dedi. Osman Okumuş’un bu sözü vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde alkışlandı. Türkoğlu Belediye’sinin sosyal belediyecilik alanında ilklere imza attığını dile getiren Başkan Okumuş, “Türkoğlu Belediyemiz birçok alanda özellikle de sosyal belediyecilik alanında çok güzel ilklere imza atmakta. Bugün de Türkiye’mizin ve dünyamızın gündeminde olan Kudüs ile ilgili yaşanan vahşeti Türkoğlu’nda ozanlarımızın diliyle bir nebze de olsa ilçe halkımızla paylaşmak istedik. Bu vesileyle daha önceki haftalarda hemşerimiz olan Hilmi Şahballı’nın Kudüs ile ilgili bestesi milyonlarca izleniyor. Yine çok değerli Gül Ahmet Yiğit, Ozan Öksüz ve Ozan Rıza Çitfçi Kudüs ile ilgili farklı bir programda gönülden hissettiklerini sizlerle paylaşıyorlar. Cumhurbaşkanımızın haftalardır mücadelesini verdiği ve geçtiğimiz gün de bu mücadelenin semeresini aldığı gurur duyduğumuz Birleşmiş Milletler’de 138 oya karşılık ismini dahi duymadığımız 9 tane ülkenin ret oyuyla Kudüs tasarısı kabul edildi. Cumhurbaşkanımızın haklılığı da bir kez daha teyit edilmiş oldu. İsrail ve Amerika’dan sonra geri kalan o yedi tane ülkeyi de üniversite mezunu olmama rağmen ben bile duymadım. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın yapmı olduğu mücadele dünyaya örnek olacak bir mücadele. Kudüs bizim için Kabe gibi kutsal topraklarda hissettiğimiz heyecanla birlikte, tüylerimizi diken diken yapan kutsal mabetlerden bir tanesidir. Peygamberimizin Mescit-i Haram’dan Mescit-i Aksa’ya bir gecede gittiği yönünde ayeti kerimeler de vardır. Ayrıca Kudüs, öncelikli olarak Selahaddin Eyyübi’nin fethettiği daha sonra Osmanlı’nın kendi şanlı ecdadımızın yönettiği bir yerdir. Cumhurbaşkanımız yalnız değil, Türkoğlu’muz yanında, Kahramanmaraş’ımız yanında” şeklinde konuştu.

TÜRK’ÜN TÜRK’TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR”

Türkiye’nin içine sızdırılan ajanların, bir takım ihanetlerle yıkmaya çalıştığına dikkat çeken Okumuş, Türk’ün Türk’ten başka dostunun olmadığını ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın bütün İslam aleminin koruyuculuğunu tek başına yaptığını söyledi. Başkan Okumuş, “Şunu her zaman söylüyoruz, Türkiye’mizi, Türkiye içerisinden ihanetlerle yıkmaya çalışmışlardır. Dünyanın her neresinden olursa olsunTürklük gururumuzla bu mücadeleleri kazanmışızdır. Ama Türkiye’de kendimizden gördüğümüz ajanlar belli devletlerin ajanlığını yaparak bu devletimizi yıkmaya çalışmışlardır. Haçlıların Kudüs’e 15 Temmuz 1100’lü yıllarda girdiğini düşünürsek, iki yıl önce alçakca Türkiye Cumhuriyetimize yapılan darbe girişiminin de 15 Temmuz’da yapılması manidardır. Bunun için Türkiye’de birer Türk ferdi olarak birlik ve beraberliğimizin sağlanması, birbirimize daha fazla kenetlenmemiz noktasında Kudüs meselesinde de ortaya çıkmıştır. Çünkü Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Dünyadaki bir buçuk milyar müslümanın koruyuculuğunu tek başına yapan da Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’dır. Bu vesileyle farklı bir program düzenleme gereği duyduk, Kudüs gecesi ozanlarla anılırmı diye eleştirenlerde oldu ama her konuyu en güzel ifade eden ozanlarımız olduğu için Kudüs’le ilgili de gönüllerinden gelen şiirlerle dinleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

İSLAM DÜNYASINA BİRLİK ÇAĞRISI

Geceye katılan Kahramanmaraşlı ünlü halk ozanı Hilmi Şahballı ise 70’li yıllarda bestelediği ‘Tüh Allah Belanızı Versin’ adlı eserini, ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya uyarladı. Şahballı’nın türküsü uzun süre ayakta alkışlandı. Burada bir konuşma da yapan Şahballı, 50 yıllık meslek hayatına, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine vurgu yapan pek çok eser sığdırdığını söyledi. Şahballı, “Siyonist ve kan emici devletler, petrol ve para uğruna insan hayatını hiç sayıyor. Orta Doğu’da yaşanan zulmü ülkemizde de gerçekleştirmek istiyorlar. Ancak asla başaramayacaklar” diye konuştu. Dünyada 1 milyardan fazla Müslüman insanın yaşadığına dikkat çeken Şahballı, İslam ülkelerine de çağrıda bulundu. Şahballı, “İslam ülkelerinde bu ayrılık ve kavga haçlı ordularının işine yarıyor. Biz birbirimizle kavga ederken, ateşe bir benzin de onlar döküyor. İslam ülkeleri bu birlikteliği sağlamak zorundalar. Eğer biz kendimize zulüm edersek, Allah da bizi o kan emicilerin zulmüyle yüzleşmek zorunda bırakır. Dünyada insanoğlu çok zor bir süreçten geçiyor. Arakan’da, Türkistan’da ve Orta Doğu’da Müslüman halklara zulüm ediliyor. İslam dünyası bu fikir ayrılığını bir kenara bırakmalı ve bu oyunu bozmalı” dedi.

BU ZULME SESSİZ KALAMAZDIM”

Bestelediği türkü ile İsrail ve Amerika’ya tepki gösteren Şahballı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘İsrail terör’ devletidir sözüne de tam destek verdi. FETÖ, DEAŞ, PYD, PKK gibi pek çok terör örgütünün arkasında İsrail ve ABD’nin olduğuna dikkat çeken Şahballı, “İsrail ve Amerika bir terör devletidir. Girdikleri her ülkeyi kana buladılar. Milyonlarca insanı yok ettiler. Arkalarında binlerce yetim, binlerce öksüz bıraktılar. Aynı oyunu bizim ülkemiz için de gerçekleştirmek istiyorlar. Ülke olarak da çok kötü zamanlardan geçiyoruz. İç ve dış düşmanlar ülkemizi çepeçevre kuşatmış durumda. Ülkemiz üzerine oynanan oyunlarına karşı uyanık olmak mecburiyetindeyiz. Birlik ve beraberlik içinde ülkemize yönelik her türlü tehdidi ortadan kaldırabiliriz. Sıra bize gelmeden bu devletlerin oyununu, birlik ve beraberlik içinde bozmamız lazım. Hz. Ali, ’Bir zulme sessiz kalamıyorsanız onu herkese duyurun’ diyor. Yaşanan bu zulme sessiz kalamazdım. Ozanca türkü ile tepki gösterdim” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz