Afşin Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kaya, "Afşin Kumu Kuruluşlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Farkındalığı", "Afşin Elbistan Kültür Havzasında Bestelenen Şiirleriyle Şairler" ve "Arşiv Belgeleri Işığında Diyar-ı Ashab-ı Kehf: Afşin" isimli 3 yeni rapor hazırladıklarını söyledi.

Akademik çalışmaların alanlarında uzman kişilerce yapıldığını ifade eden Kaya, "Üniversitemizin İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünden öğretim görevlilerimiz ilçemizdeki tüm kamu ve kurumları ziyaret etti. Meslek hastalıklarının, ölümlü ve yaralanmalı kazaların önüne geçme adına yapılabilecek işlemlerin neler olduğuna bakıldı ve bir rapor hazırlandı. İş sağlığı ve güvenliği alanından kurumlarımızdan gelen her talebe yardımcı olmak istiyoruz." dedi.

Afşin ve Elbistan'da yetişen, dünyaya ismini duyuran birçok ozan ve şairin olduğunu dile getiren Kaya, "Afşin-Elbistan Kültür Havzasında Bestelenen Şiirleriyle Şairler" çalışmasıyla da bölgede yetişen şair ve ozanların şiirlerinin bestelenenlerini dikkate aldıklarını belirtti.

Bilimsel ve tarih kaynaklarından yararlanarak "Arşiv Belgeleri Işığında Diyar-ı Ashab-ı Kehf: Afşin" isimli akademik çalışmanın hazırlandığına değinen Kaya, "Üniversitemizin tarih alanında yetişen arkadaşımız Afşin'in tarihine ışık tutacak yeni bilgilere ulaştı. Afşin ve Eshab-ı Kehf için çok önemli olduğunu düşündüğümüz yeni bilgiler ortaya çıktı. Bu 3 çalışma ile Afşin'imize çok ciddi eserler bıraktığımızı düşünüyoruz. Bu çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ve Afşin Kaymakamız Ali Edip Budan'a teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından, akademik çalışmaların sunumu gerçekleştirildi.

AA

Editör: Mahmut Beyaz