Türkoğlu Belediyesi tarafından 2 yıl üst üste düzenlenmesiyle geleneksel bir hal alan 2. Uluslararası Ressamlar Çalıştayı’nda yapılan eserler kitap haline getirilerek ölümsüzleştirildi. Türkoğlu Belediyesi 2. Uluslararası Ressamlar Çalıştayı 03-07 Temmuz tarihleri arasında 17 ressamın katılımıyla düzenlenmişti. Kahramanmaraş ve Türkoğlu’nun kültürel birikimini tuvallare yansıtan 17 ressamın yaptığı eserler geçtiğmiz günlerde Türkoğlu Belediyesi’nin duvarlarını adeta bir sanat galerisine dönüştürmüştü. Çalıştay kapsamında yapılan eserler ise Türkoğlu Belediyesi tarafından kitapçık haline getirilerek ölümsüzleştirildi. Kitapçıkta çalıştaya katılan ulusal ve uluslararası ressamların yaptığı eserler yayınlanırken, ressamların Türkoğlu ve Kahramanmaraş hakkındaki görüşlerine de yer verildi.


 

MARKA ŞEHİR TÜRKOĞLU”

Kitapçığın önsözünde Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un 2. Uluslararası Ressamlar Çalıştayı hakkında görüşlere yer verildi. ‘Marka Şehir Türkoğlu’ sloganıyla geleceğe hazırlandıklarını belirten Başkan Okumuş, “Sosyal, kültürel, tarihi ve ekonomik yapısıyla birçok farklılığı bir arada barındıran Türkoğlu'muzun sağlıklı ve huzurlu yaşamın merkezi saklı kalmış cennetin simgesi ve pek çok üstün nitelikleri bünyesinde barındıran "Marka Şehir Türkoğlu" olarak geleceğe hazırlama vizyonu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.


 

TÜRKOĞLU’NU SANATA YÖN VEREN BİR ŞEHİR HÜVİYETİNE BÜRÜNDÜRECEĞİZ”

Teknik belediyeciliğin yanında insan odaklı sosyal belediyeceliğe de önem verdiklerini ifade eden Başkan Okumuş, “Bu bağlamda teknik belediyeciliğin yanında yine bizim için büyük önem taşıyan insan odaklı sosyal belediyecilik çalışmalarımızla yediden yetmişe tüm halkımıza hizmet sunmaya devam ediyoruz. Buradaki amacımız 2. Uluslararası Ressamlar Çalıştayı projesi kapsamında çeşitli yerlerden sanatçılar gelerek ilimizin ve ilçemizin turistik ve tarihi mekânlarını gezip görerek mekânları tuallerine yansıtarak, halkımızın aydınlanması, kent kültürüne katkı sağlaması, sosyal hayatın daha da renklendirilmesi, sanatın günlük hayatın içine girerek bir takım yaşamsal sıkıntılardan uzaklaştırmayı hedefliyoruz. Bu etkinliklerle bölge insanına ve kent kültürüne katkı sağladığı gibi kurumumuzun koleksiyon yelpazesini daha da geliştirmiş oluyoruz. Sanat insanın yaratma, duygulanma, güzelden zevk alma gibi yüksek kabiliyetlerini belirten bir faaliyettir. Sanat, ilk olarak kişisel gelişimin en üst basamaklarından biridir ve dolayısı ile toplum içinde insanların gelişmiş düzeyde olması ile birlikte sanatsal faaliyetlerde gelişir ve yaşadığımız toplumu daha medeni, daha aktif ve daha birbirine bağlı kılar. Bu bağlamda tercih edilen bir şehir haline gelebilmek için Türkoğlu’muzu sanata yön veren bir şehir hüviyetine büründüreceğiz” ifadelerini kullandı.


 

ULUSLARARASI RESSAMLAR ÇALIŞTAYI’NI DAHA KAPSAMLI HALE GETİRECEĞİZ”

Gelişmiş ülkelerde sanata büyük önem verildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Okumuş, 2. Uluslararası Ressamlar Çalıştayı’nı gelecek yıllarda daha da kapsamlı bir hale getireceklerini söyledi. Okumuş, “Gelişmiş ülkelerde sanata verilen önem büyüktür. Buna paralel olarak geri kalmış ülkelere bakıldığında, sanatın pek de önemsenmediği sanatsal faaliyetlerin çok az olduğu görülmektedir. Gerek sanata gerek de sanatçıya büyük önem vererek onların özgür bir ortam içinde duygu ve düşüncelerini yansıtmalarına, sanat yapmalarına izin vermeliyiz. Her yıl farklı sanatçılarımızı ilçemize davet ederek değişik üsluplardaki sanatçı ve sanat yapıtları görerek gerek vizyonumuzu gerekse de ufkumuzu genişletmek istiyoruz. Sanatçılarımıza teşekkür eder, her yıl yapmak umuduyla tüm sanatçılarımızı gönülden kutluyorum.”


 

BAŞKAN OKUMUŞ UFUK SAHİBİ VE VİZYONLU”

Kitapçıkta Başkan Osman Okumuş’un ardından Uluslararası Ressamlar Çalıştayı’nın sanat danışmanı Mehmet Akif Orçan’ında görüşleri yer aldı. Ressam Orçan, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un ufuk sahibi bir vizyona sahip olduğunu belirterek, “Rusya, Bulgaristan ve Gürcistan’dan ressamlar, Türkiye’den ise, Kahramanmaraş, Eskişehir, Ankara, İzmir, Antalya, Trabzon, Antakya ve Gaziantep gibi farklı şehirlerimizin ressamları Türkoğlu’ndaki ressamlar çalıştayımıza hünerleriyle renk katlılar. İlk olarak Beyoğlu Belediyesiyle başlayan beraberliğimizde gördüğüm ileri ufukta bir vizyona sahip olan Sayın Osman Okumuş ile üç dönemdir sanat alanında birbirimize desteğimizi esirgemedik. Beyoğlu Belediyesi, Değirmen Park, Mesire alanları, Bababurun Kalesi ve anıtı, spor kompleksleri ile başlayan icraatları Türkoğlu Belediyesinde de büyük bir hızla devam etmekledir” ifadelerini kullandı.


 

TÜRKOĞLU OSMAN OKUMUŞ’LA BÜYÜK BİR GELİŞİM İÇERİSİNDE”

Türkoğlu ilçesinin sanayi, ekonomi ve teknik belediyecilik alanında son yıllarda Başkan Osman Okumuş'un katkılarıyla büyük bir gelişim içinde olduğuna vurgu yapar Orçan, “Türkoğlu'nun gelişmişlik düzeyi elbette sadece bu alanlarda kısıtlı değildir. Kültür, sanat ve sportif etkinliklerde hizmet elçiliğini üstlenerek nitelikli eser üretilmesine ve sergilenmesine de destek olmuştur. Bu sene 2. Uluslararası Ressamlar Çalıştayıyla sanatında ustalaşan, Türk resmine katkı sağlayan sanatçıları halkla buluşturmanın gayreti içinde büyük bir proje gerçekleştirildi. 2023 için büyük hedefleri olan Türkiye Cumhuriyetinin genç, üretken gençliği ve bu gençliğe olumlu örnekler oluşturmayı amaçlamış olan biz eğitimci ve sanatçılar ordusunun gönüllü neferleri, eğitimin artık sadece 4 duvar arasında yapılamayacağına, günlük hayatın her alanında aktif öğrenme süreçlerinin yaşamın bir parçası şeklinde geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu çalıştaylarla adından sıkça söz ettirmeye başlayan Türkoğlu ilçemiz, kocaman bir kültür köprüsü ile Kahramanmaraş geleceğine bizlerden kalacak değerli bir mirasa dönüşecektir. Aynı zamanda gelenekleşen Türk Oyunları AVASIM Festivaliyle Türkoğlu ilçesi büyük bir kültür kütüphanesine dönüşüyor. Yapılacak resimler Türkoğlu Belediyesinin kurumsal koleksiyonunda yerini almıştır. Zaman içinde bu eserlerin Türkoğlu Çağdaş Sanatlar Müzeci kurularak halkın ziyaretine açık olması temennisiyle. Bu etkinliklere verdiği destek için Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'a, onur konuklarımıza, katılımcı tüm sanatçı arkadaşlarıma ve emeği geçenlere teşekkür ederim” açıklamalarında bulundu.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz