Çalışmalar hakkında bilgi veren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, şunları söyledi: “Malumunuz kış ayların gelmesi üst yapı hizmetlerimizin yavaşlaması ve üretimimizin azalması demek. Afşin’de büyük bir dönüşüm var. Tüm cadde ve sokaklarımız kazılarak alt yapı yenileme çalışmaları yapıldı, yapılıyor bizlerde alt yapısı biten birçok mahalle ve sokağımızda büyük oran da üst yapı yenileme çalışmaları yaptık ve halen de devam ediyoruz. Bunlar ile birlikte makine parkımızda oluşturduğumuz yeni tesislerimiz ile ilçemizin hizmetine sunulan alanımızda bulunan araç ve ekipmanlarımız son sürat çalışıyor, stoklar yapılıyor bir yandan da ürettiğimiz ürünler yollarımıza, kaldırımlarımıza seriliyor.

BÖLGENİN İKİNCİ BÜYÜK TESİSİ BİZDE’

Kahramanmaraş’ta bölgenin ikinci büyük tesisi olan asfalt plentini hizmete sunduk. Şu anda hızlıca yollarımızı yapıyoruz. Saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip Asfalt plenti tesisimiz de ürettiğimiz sıcak asfaltlarımız ile tüm merkez ve kırsal mahallelerimizde sokak sokak cadde cadde kullanıyoruz.

BETON ELEMANLARI ÜRETİM TESİSİMİZ TAM KAPASİTE’

Bunun yanı sıra göreve geldiğimiz andan itibaren Afşin’in öncelikli sorunlarını ele aldık. Bunlardan bir tanesi de parke ve bordürleri dışardan alarak ekonomik ve zaman anlamında ciddi kaybımız oluyordu. Biz bu eksikliği gidermek adına Saatte 70 metre küp hazır beton kapasiteli ve tesise entegreli olarak çalışarak saatte 70 metre kare parke ve bordür üretme kapasitesine sahip ful otomatik beton elemanları üretim tesisimizi kurduk. Kış aylarında üretim yapabilmek adına da tesisimizin üstünü kapadık. Burada üretimini yaptığımız parke ve bordürlerimiz şehrimizin gerek görülen sokaklarında kullanılıyor. Üretim gece gündüz vardiyalı şekilde devam ediyor ve kış şartları ağırlaşmadan merkez ve kırsal mahallelerimizde yollarında, kaldırımlarında kullanmaya devam edeceğiz.

YENİ KONKASÖR TESİSİNDE TAŞ ÜRETİMİ’

Bu yaz makine parkımıza kazandırdığımız konkasör tesisimiz ile mevcutta bulunan taş üretim tesisimizin belediyemize kazandırdığımız asfalt plenti ve beton elemanları üretim tesislerinde kullandığımız malzeme ihtiyacına cevap verebilir düzeye getirdik.”

Haber Merkezi


 

Editör: Mahmut Beyaz