Nurhak Kaymakamlığı, ilçedeki öğrencilere gaziliğin önemini anlatmak ve gazilerin vatan savunması için canları pahasına verdiği mücadeleyi ilk ağızdan öğrenmeleri için etkinlik düzenlendi.
Misak-ı Milli Konferans Salonu’ndaki programın açış konuşmasını yapan Nurhak Kaymakamı İsmail Pendik, vatan uğruna cepheden cepheye koşarak şehit olmayı göze alan gazilerimizin, cesaretin ve fedakarlığın sembolleri olduğunu söyledi.
Daha sonra, gaziler sahneye davet edildi. Meraklı ve heyecanlı bir sıçrayışla ayağa kalkan Dilan, “Değerli gazilerimiz; sizlerin sayesinde sıralarımızda rahat bir şekilde derslerimizi işliyoruz. Size minnet borçluyuz. Benim sorum şudur: Yine vatanımız için canınızı ortaya koyup savaşa katılır mısınız?” dedi. Gaziler ise, bu soruya hep birlikte sanki bir koro eşliğinde söylercesine, “Seve seve” diyerek cevap verdi.
Cansever isimli öğrencinin, “Unutamadığınız anılarınız var mı, gazi olmak nasıl bir duygu?” sorusunun üzerine bütün gazilerimiz anılarını anlattılar.
Programın sonunda duygulu anlar yaşandı. Kıbrıs Gazisi Hasan Bülbül, gazilik maaşıyla aldığı kırtasiye ürünlerini öğrencilere dağıttı.

İHA

Editör: Mahmut Beyaz