Kuruluşundan sonra şebeke yenileme çalışmalarına ilk olarak şebekesinin çok eski olmasından dolayı ciddi içme suyu problemlerinin yaşandığı Afşin ilçesinden başlayan KASKİ Genel Müdürlüğü, burada çalışmalarda sona geldi. Yaklaşık 290 km içme suyu hattı çalışması tamamlandı. İlçenin büyük bölümü yeni şebekeden içme suyunu kullanmaya başladılar. Geçtiğimiz günlerde yapım ihalesi sonuçlanan ve inşaat çalışmalarına başlanılan Ekinözü içme suyu projesinin ardından, Göksun İçme Suyu Projesinin de yapım ihalesi sonuçlandı. Önümüzde günlerde Göksun’da da ilk kazma vurulacak.

GÖKSUN’A 170 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç liderliğinde yaptığı çalışmalarla ‘’altyapıda sorunsuz bir Kahramanmaraş’’ hedefini hayata geçirmeye devam eden KASKİ Genel Müdürlüğü, Göksun’a tarihi yatırım yapıyor. İlçenin mevcut şebekesini tamamen yenilerek modern bir altyapı ağı örecek olan KASKİ, ilçede 140 ile 630 mm çapları arasında toplam 170 km içme suyu hattı yapacak. Bunun yanında 4000 m³’lük büyük içme suyu deposuyla suyun dağılımını kontrol altında tutacak. 

ALTYAPIDA TEKNOLOJİ ATILIMI DEVAM EDİYOR
Yeni şebekenin yapımına başlanmasıyla birlikte, şebekenin her türlü kontrolünün sağlanması amacıyla Scada Otomasyon Sistemi devreye alınacak. Bu sistem sayesinde içme suyu şebekelerine anlık takip ve müdahale kolaylaşacak. Sistem ile vanaların (Aç/Kapa) uzaktan kumandaları, arıza durumlarının belirlenmesi, su seviyelerinin, Kimyasal parametrelerin (Ph, Klor, Bulanıklık) SCADA merkezinden izlenmesi ve uzaktan kontrol edilmesi sağlanacak. Böylelikle herhangi bir arıza olması durumunda nokta tespit yapılarak arızalar kısa sürede giderilecek. Kayıp kaçak oranı minimize edilecek.  İçme suyunun kalitesi sürekli kontrol altında olacak. 
    
Haber Merkezi
 

Editör: Mahmut Beyaz