Elbistan Kaymakamlığı himayesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte yürüttükleri ve Elbistan, Ekinözü, Nurhak ilçelerinde bulunan okulların katılımıyla gerçekleştirilen okul sporları açılış programı Gençlik Merkezi spor salonunda yapıldı. Düzenlenen Okul Sporları Açılışında konuşan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, dinamik ve çalışkan bir neslin yetiştiğini söyledi.

ÜLKEMİZ GELİŞİYOR, KALKINIYOR

Akkoyun, “Ülkemiz gelişiyor, kalkınıyor. Dünya ülkelerinin içerisinde ciddi bir konuma gelecektir inşallah. Bu yükseliş ve gelişme hepimizin sayesinde olacak. Biz gelecek için umutluyuz, ümitliyiz. Bizleri daha da umutlandıran şey ise daha dinamik yeni bir nesil geliyor. Sporla, kültürle kendini geliştiren, bilimle kendini yetiştiren donanımlı pırıl pırıl bir gençlik geliyor. Bu yüzden gelecekten umutluyuz ve ümitliyiz. Ülkemiz, devletimiz siz gençlerimizin daha büyük imkânlardan istifade edebilmesi için, sosyal aktivitelerden faydalanabilmesi için bütün imkânlarını seferber ediyor. Özellikle son yıllarda ülkemizin dört bir yanında yapılan tesisler, gerçekten modern dünyada, beklide birçok ülkeye nasip olmayacak şekilde. Bu tesislerin kazandırılmasına da devam ediliyor.

İLÇEMİZE SON YILLARDA ÖNEMLİ SPOR TESİSLERİ KAZANDIRILDI!

Spor altyapısının en önemli kaynaklarından olan anaokulundan başlayarak bütün okullarımızda sporun yaygınlaştırılması, Elbistan’ımızda var olan spor altyapısının kullanılması ve spor teşkilatımızla ortak projeler oluşturulmasını önemsiyoruz. Bu anlamda Elbistan’ımıza da son yıllarda spor ve kültür alanında çok önemli tesisler kazandırılıyor. Bunlardan biri olan çim sahamız, stadımız yapıldı. Yan tarafına sentetik çim sahamız yapıldı. İnşallah yakın bir zamanda da hizmete girecek olan 3500 kişilik yeni kapalı spor salonumuzun inşaatı hızla ilerliyor. Modern, kullanışlı ve gençlerimizin ihtiyacını tam anlamıyla karşılayacak. Ve Gençlik Merkezi’miz. Gençlik Merkezi’miz sizlerin faydalanması için büyük öneme sahip. Burası kendini genç hissedenlerin yeridir. 7 den 70’e buradan istifade eden vatandaşlarımızı da görüyoruz. Bütün vatandaşlarımıza buranın kapıları açıktır. Burası kısa sürede 15 bin üyeyi geçti. Bölge adına en önemli spor tesislerinden biri oldu.

4200 Lisanslı Sporcu Müsabakalarda Ter Dökecek!

Geçen yıl 6500’ü aşkın öğrencimizle ferdi ve takım halinde okul sporları müsabakalarının yapıldığı geniş katılımlı bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu yıl bu hedefin üzerine çıkmak istiyoruz. Daha fazla sporcu ile daha fazla müsabaka yaparak ilçelerimizdeki çocuklarımızın ve gençlerimizin de bu etkinliklere katılmasını amaçlıyoruz. Bugün açılışını yapmış olduğumuz 2017/2018 eğitim Öğretim yılı okul spor faaliyetleri ile 15 branşta, 68 kategoride, 381 okul takımı ve 4200 lisanslı sporcu müsabakalarda yarışacak olup ayrıca Türkiye genelinde örnek olmuş geleneksel çocuk oyunları festivali ile 3000 ilkokul öğrencisi, okul öncesi spor şenlikleri ile 1500 okul öğrencisi ve engelli öğrencilerimizin yapmış olduğu faaliyetlerle birlikte bu sezon 10.000 öğrencimizin aktif olarak müsabakalara katılması planlanmaktadır. Yeni sezonun başta tüm sporcu öğrencilerimize, öğretmenlerimize, okullarımıza ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Organizasyonlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

 Haber: Erdi İşbilir

Editör: Mahmut Beyaz